mix

Minecraft Kuzey İrlanda’da eğitim amaçlı kullanılıyor

Minecraft, Türkiye’de yasaklanması istenirken Kuzey İrlanda’da eğitim amaçlı kullanılacak.

Kuzey İrlanda, ortaokul çağındaki öğrencilere Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘CultureTECH innovation festival’ programı aldında Minecraft dağıtacak. Dağıtılacak Minecraft sürümü ise eğitimle alakalı olacağı düşünülerek MinecraftEdu olarak tasarlanmış. Kuzey İrlanda hükümeti mimarlık, yaratıcılık ve keşfetme yeteneklerini güçlendirmesini amaçladığı oyunun MinecraftEdu versiyonunu ortaokul öğrencilerine bedava sunacağını açıkladı. Hükümet ayrıca oyuncuların yaratıcılıklarını ortaya koymalarının yanı sıra kodlama, coğrafya ve sanat alanlarında da kendilerini geliştirmelerini sağlayan oyunu müfredatta eğitim aracı olarak belirledi ve oyunun yukarıdaki tüm artılarına istinaden zeka gelişimine de katkı sağladığı düşüncesi ile ortaokul öğrencilerine bedava sunulacağını kaydetti.

minecraftedu1

Gerek eğitim sistemi içerisindeki öğretmen ile araştırmacılar ve gerek ailelerin çocuklarının eğitiminde ve zeka, yaratıcılık gelişiminde son derece yararlı bulduğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde zararlarının değil faydalarının konuşulup ön plana çıkarıldığı bir oyun üzerine Türkiye’de soruşturma açılması ve yasaklanacak bir konuma sokulmasının daha önceki Minecraft haberlerimizde de belirttiğimiz gibi ülkemizin günümüze ve dolayısıyla geleceğe bakış açısındaki yeterince geniş ve belki de gelişmiş olamamasını üzülerek gözlemlediğimizi söyleyebiliriz.

minecraftedu

MinecraftEdu oyunun dünyanın birçok ülkesinde eğitim amaçlı kullanılmaya başlanmasının ardından, ABD’li ve Finlandiyalı oyun yapımcıları bir araya gelerek geliştirdiği bir okul versiyonu Minecraft. Guardian’da yer alan bilgiye göre, dünya genelinde 3 binden fazla öğretmen öğrencileriyle Minecraft oynadığı biliniyor.

Kuzey İrlanda hükümetinin, her yıl teknoloji fuarı düzenleyen CultureTECH organizasyonuna oyunun 200’den fazla okulda dağıtılacak bedava kopyaları için bağış verdiği belirtildi. Öğrenciler dağıtılacak olan indirme kodları sayesinde, oyunun dersliklerde oynanması için geliştirilen MinecraftEdu versiyonuna erişebilecek.

Dünyada birçok okulda eğitim amaçlı kullanıldığı bilinen Minecraft ilk kez bir ülke tarafından öğrencilere bedava olarak dağıtılacak. 2D ve 3D dünyada sınırsız olasılıklar ile dünya(lar) inşa etmenize fırsat veren Minecraft’ın, 2011’den bu yana PC, konsol ve mobil cihazlarda olmak üzere 60 milyondan fazla kopya sattığı biliniyor.

Pupils at St Cecilia’s College in Derry-Londonderry play MinecraftEdu, which is being made available to schools throughout Northern Ireland

(Derry-Londonderry St Cecilia’s Kolejindeki öğrenciler Kuzey İrlanda çapında bedava yapılan MinecraftEdu oynarken.)

Eğitim alanında buna yakın olarak değerlendirebileceğimiz ilginç bir haber daha var. 2013 yılında İsveç’te bir okulun Minecraft’i müfredat programına yerleştirdiği biliniyor. Google aynı yıl kuantum mekaniği uzmanı Spyridon Michalakis ile bir araya gelerek qCraft’i geliştirmişti. Oyun, öğrencilere kuantum fiziği öğreten Minecraft versiyonu olarak biliniyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir