mix

Minecraft rakibi Lego Worlds çıktı

Dünyayı kasıp kavuran Minecraft’a belki de tek rakip olabilecek firma olan yılların oyuncakçısı Lego, yeni oyunu Lego Worlds’ü duyurdu. Beta sürümü ile bugün itibariyle Steam’deki yerini alan yeni oyun için belirlenen fiyat ise 24 TL olmuş.

Lego Worlds’ün Steam sayfasındaki oyun açıklamasına bir bakalım:

[su_quote]Tamamen LEGO parçalarıyla inşa edilmiş bir galakside… Macerayla dolu bölgeleri keşfedecek ve sonra onları değiştireceksiniz. Sırları ve hazineleri bulup çıkaracak ve sonra onlarla oynayacaksınız. Kendi modellerinizi yaratacak ve sonra kendi dünyanızı oluşturacaksınız.[/su_quote]

Bu açıklamadan LEGO kelimesini çıkardığımızda geriye Minecraft kalsa da, aslında Lego Worlds’ün de kendine has özellikleri yok değil. Hâli hazırda oyuncak mağazalarında satılan Lego setlerini kullanabildiğimiz oyunda, gerçek dünyaya ait parçalarla farklı dünyalar yaratabiliyor, karakterlerinizi de yine gerçek Lego setlerine göre kişiselleştirebiliyoruz.

lego worlds feat

Şu an için “Erken Erişim” modunda olan Lego Worlds’ü indirip tamamlanmamış hâlini oynamak ise mümkün. Ancak bu erken erişim modunda multiplayer ve paylaşma gibi özelliklerden faydalanamıyoruz. Daha çıkmasının üzerinden 24 saat geçmeden de oyunla ilgili çok sayıda video, YouTube’daki yerini almış durumda.

Birkaç hafta içerisinde başlayacak olan E3 Oyun Fuarı’nda Lego Worlds’e dair çok daha detaylı bilgiler almayı bekliyoruz.

 

 

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir