mix

NBA 2K League, Tencent’la anlaşma imzaladı

NBA 2K League, Çin yayın partneri olarak Tencent’la anlaştı.

NBA, tüm dünyanın yakından takip ettiği basketbolun ulaştığı en yüksek seviye olarak kabul ediliyor. Hem yapılan sporun seviyesi hem de işin reklam ve gösteri boyutu ligin bu kadar ünlü olmasında rol oynuyor. İşin espor boyutu olan NBA 2K League ise kurulduğundan bu yana devamlı olarak gelişmeye devam ediyor. Yapılan sponsorluk anlaşmaları ve izlenme sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. İşler daha büyütmek isteyen NBA 2K League yönetimi, Çin’de yapılacak lig yayınları yönetmesi için Tencent’la anlaştı.

Yapılan anlaşmaya göre Tencent, ligin ikinci sezon playoff ve finalini yayınlayacak. Tencent Sports, Tencent Video ve Tencent News üstünden yayınlanacak maçlar Çinli izleyicilerin beğenisine sunulacak. 2K League Genel Müdürü Brendan Donohue, “Bugün ligin uluslararası arenada büyümesi için ileriye bir başka büyük adım atıldı. Tencent, Çin taraftarına ligin heyecanını aktarabilecek en ideal partnerdi.” diye belirtti.

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan lig kısa sürede büyük ilgi çekti. NBA ve Take Two Interactive’in ortak ürünü olan NBA 2K League’in birinci sezonunun şampiyonu New York Knicks oldu. Şu anda bütün maçlar New York’ta oynanıyor. Ligin en büyük hedeflerinden biri NBA’de olduğu gibi her takımın kendi eyaletinde bir stadı bulunması ve maçlar için farklı eyaletlere seyahat etmek olabilir. Bu sağlandığı zaman ekosistemin ne kadar hızlı büyüdüğünü de görmüş oluruz.

Bakalım Çin taraftarı lige nasıl bir ilgi gösterecek?

1 Comment

  • esscof 31 Temmuz 2019

    Bu takım yanar agaaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir