mix

Ninja, Time dergisinin “en etkili 100 isim” listesinde yer aldı

Time dergisi her sene olduğu gibi bu sene de dünyanın en etkili 100 ismini seçti. Bu yılki listede yayın dünyasının ünlü ismi Ninja da var.

Time dergisinin ilk çıkışından bu yana neredeyse 100 yıl olacak. Lakin “TIME 100“, yani dünyanın en etkili 100 insanı listesi, 1998’den buna yana yapılıyor. Liste, o yılki bir panelde çıkan tartışma sonucunda ilk defa oluşturulmuş ve gördüğü yoğun ilgi üzerine geleneksel hale getirilmiş. O yıldan bu yana, liste yayınlandığı gibi dünyada siyasal, ekonomik, kültürel ve medyatik birçok etki yaratıyor.

Bu yıl da ünlü dergi en etkili 100 insan listesini yayınladı. Listede siyasetten iş dünyasına, kültür ve sanattan bilim ve teknoloji dünyasına birçok isim yer aldı. Lakin bir isim vardı ki onun hangi kategori altında değerlendirileceği pek açık değildi. O isim, oyun ve yayın dünyasının yakından tanıdığı Ninja idi.

Evet, muhtemelen kimse böyle bir haberi beklemiyordu. Fakat Time dergisinde bu listeyi hazırlayan ekip belli ki ünlü yayıncıyı dünyada yarattığı etki bakımından bu listeye almaya layık gördüler.

Time dergisinin ünlü yayıncıya ayırdığı profil sayfasında Smith-Schuster’ın sözleri aslında ünlü yayıncının TIME 100’de neden yer aldığı gayet açık bir şekilde ortaya koyuyor: “Dünyanın her tarafındaki milyonlarca insanın arasında, aylarca her gün popüler video oyunu Fortnite’ı oynayan Ninja’yı izliyordum… Kendi yaptığı işte şüphesiz dünyanın en iyisi, yaptığı işe bir sporcu ve bir hayran olarak çok fazla saygı duyuyordum. Şimdi, tek eliyle oyun ve pop kültürünü kaynaştırıyor.”

Ünlü sporcu Smith-Schuster’ın sözlerinden de anlaşılacağı üzere, Ninja’nın aslında basitmiş gibi görünen aslında hiç öyle olmayan büyük bir etkisi var. Sektörleri, kültürleri ve insanları birbiriyle kaynaştırıyor, birbirlerine temas etmesini sağlıyor. Yaptığı işten bu denli büyük paralar kazanması ve her ortamın aranan elemanı olması ister istemez kaçınılmaz bir sonuçtu.

TIME 100 listesine bu yıl bir yayıncı girebildi, ama bunun önümüzdeki yıllarda artacağı kesin. O güne değin, 5Mid’i takip etmeyi bırakmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir