mix

Nintendo Game Boy, 30. yılını kutladı

Video oyunları ve esporun temellerinden biri olan Game Boy, 30. yılını devirdi.

Espor ve video oyunları gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Her gün yeni bir teknoloji veya oyunla karşılaşıyoruz. Tabii bütün bu gelişmelerin bir başlangıç noktası oldu. Bu başlangıç noktalarından bir tanesi olan konsol, ilk çıktığı günden bu yana birçok oyuncunun vazgeçilmezi oldu. Milyonların büyük ilgi gösterdiği ürün 30. yılı devirdi. Bunun şerefine GameOn, Game Boy Special Edition Magazine adında bir dergi çıkardı. Dergiye buradan ulaşabilirsiniz.

Japonya merkezli şirket Nintendo’nun ürettiği ürün, ilk olarak 1989 yılında raflardaki yerini aldı. Konsolun Avrupa’ya gelişi ise 1990’ı buldu. El konsolu 8 bit oyunları desteliyor. O zamanlar Super Mario Land ve Tetris en çok oynanan el konsolu oyunlarından sadece iki tanesiydi. 2000’li yılların başına kadar ürünün üretimi devam etse de 2001’de piyasaya sürülen Game Boy Advance ile birlikte orjinal konsolun üretimi durduruldu.

Advance modelinin ardından Game Boy Micro’yu çıkaran Nintendo, satışlarına devam etti ve ürününü geliştirerek şu an bir hayli ünlü olan Nintendo Switch konsoluna kadar getirdi. Eski zamanlardaki kısıtlı teknolojik imkanlar ile ortaya çıkan oyun aracı günümüzde kullandığımız Playstation, Switch ve Xbox gibi ürünlerin babalarından sayılıyor.

Dünya genelinde birçok oyun sever hala Game Boy’la vakitlerini geçiriyor. Çoğu eski oyuncu için alet bir tutku haline geldi. Oyun dünyasının buralara gelmesinde büyük rol oynayıp milyonlara video oyunlarını sevdiren konsol Game Boy’un 30. yılı kutlu olsun diyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir