mix

Nintendo Switch 15 milyon çevrimiçi aboneye ulaştı

2017 yılında çıkışını yapan ve global pazarda oldukça başarılı bir çizgi izleyen Nintendo Switch, 15 Milyon online aboneye ulaştı.

Her ne kadar Nintendo Switch’in çevrimiçi hizmetleri zaman zaman tartışılsa da abone sayıları bazı şeylerin doğru gittiğini gösteriyor. Geçtiğimiz sene başlarında 8 milyon çevrimiçi aboneye sahip olan Switch, bu sene başı itibariyle 15 milyon aboneye sahip. Yani sayı neredeyse ikiye katlanmış durumda.

Bu sayının artışında Pokemon Sword and Shield ve Super Smash Bros. Ultimate oyunlarının büyük payı var tabii ki. Her ne kadar ürün özel oyun olarak Zelda: Breath of the Wild ve Super Mario Odyssey gibi güçlü iki özel oyunu elinde tutuyor olsa da birçok Nintendo Switch sahibinin en büyük üzüntüsü oyun sayısının oldukça az olmasıydı. Fakat bu sene gelen büyük çaplı oyunlar ile beraber Switch piyasadaki yerini daha da sağlamlaştırmışa benziyor.

Bununla beraber geçtiğimiz yılın sonundaki rapora göre Nintendo Switch 52 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Yani ürüne sahip neredeyse her on kişiden üçü çevrimiçi servise abone. Sony’nin güçlü konsolu PS4 ve PS4 Pro için verdiği çevrimiçi hizmet PS+ ise 38.8 milyon aboneye sahip.

İlk çıktığı dönemde gelen Zelda ve Mario oyunlarından sonra geçtiğimiz sene gelen Fire Emblem, Super Smash Bros ve Pokemon oyunlarıyla beraber Nintendo elindeki güçlü markaları kullanmaya devam ediyor. 2020 senesinde de konsola globalde inanılmaz bir fan kitlesine sahip Animal Crossing ve Mega Man markalarına yeni oyunlar gelecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir