mix

Nintendo Switch, 34 milyonun üstünde sattı

Daha önce satışı Japonya pazarında Playstation 4’ü geçmesi beklenen Nintendo Switch, dünya genelinde 34 milyonun üzerinde sattı.

Şirket halka sunduğu finansal raporda Nintendo Switch satış rakamlarını da açıklamış oldu. Rapora göre 1 sene içinde 34 milyonun üstünde Nintendo Switch satıldı. Şirketin finansal raporu 31 Mart 2018 ile 31 Mart 2019 arasındaki verileri gösteriyor. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Nintendo Switch ilk olarak 3 Mart 2017’de piyasaya sürüldü. Konsol ilk çıktığı zaman büyük ilgi görse de geçtiğimiz sene içinde ilgi %13 artış gösterdi. Geçen sürede çıkan oyunlar bu artışın önemli sebeplerinden biri oldu. Konsolun sene sonuna kadar bu çıkışını sürdürmesi bekliyor. Daha önce yapılan açıklamalara göre 2019 yılı içinde Pokemon ve Super Mario’nun yeni oyunları piyasaya sürülecek.

Nintendo, Game Boy ile konsol sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde Game Boy’un 30. yaş günü kutlandı. Habere buradan ulaşabilirsiniz. Şirketin en çok satan konsolu ise Nintendo 64’dü. Nintendo 64 çıktığı günden bugüne yaklaşık 32.9 milyon sattı. Nintendo Switch ise 34 milyonun üzerindeki satışıyla bu rekoru egale etti. Nintendo yıllık finansal raporunu açıklamanmasının ardından şirketin hisse fiyatı %1 oranında arttı.

Nintedo Switch, Japonya’da PS4 satışlarının önüne geçmek üzere. Şirketin bir diğer modeli 3DS’in satışları ise düşüşte. Geçtiğimiz sene 6 milyonun üzerinde satan 3DS bu sene 2.5 milyonda kaldı. Nintendo’nun önümüzdeki aylarda düşük fiyatlı bir Switch modeli piyasaya sürmesi bekleniyor. Bakalım şirket ilerleyen aylarda nasıl bir strateji izleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir