mix

Olimpiyatlar için şiddet içermeyen espor oyunları aranıyor

Espor ile Yaz Olimpiyatları arasındaki flört sürüyor. Ağustos’un ilk günlerinde 2024 Paris Olimpiyatları için kurulan ekibin oyunlara esporu da dahil etmek adına komiteyle konuşacağını duyurmasının ardından heyecan artmış, söz hakkı Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne geçmişti.

Neyse ki beklediğimiz cevap gecikmedi. Komite başkanı Thomas Bach, espor ve Olimpiyat oyunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Biz Olimpiyat Oyunları’nda ayrımcılığa ve şiddete karşı, halklar arasında barışı öne çıkaran bir yapı istiyoruz. Bilgisayar oyunları ise bunu tam olarak karşılamıyor. Çoğunda şiddet, patlama ve ölüm var. Burada kesin bir çizgi çizmemiz gerekiyor.”

Bu açıklamalar hali hazırda severek izlediğimiz dünyanın en popüler oyunlarını Olimpiyat çerçevesinden çıkarıyor. Yani League of Legends, CS:GO, Dota 2 ve Overwatch gibi oyunları Yaz Olimpiyatları bünyesinde izlememiz söz konusu olmayacak. Ama yine de Olimpiyat kapısı tüm oyunlara kapalı değil.

“Şiddet açık ve net bir şekilde Olimpik değerlerimize aykırı. Bu bağlamda sporcular sanal bir şekilde bir futbol oyununda veya başka bir spor oyununda mücadele edecek olursa, biz de sonuna kadar destekleriz. Genç sporları Olimpiyatlara almakta hiçbir sorun yok, önemli olan doğru olanı seçebilmek.”

Bu açıklamalar Olimpiyatlar için düşünülebilecek oyunları iyice daraltıyor. FIFA ile NBA 2K serileri öncelikli olarak akla gelen yapımlar olurken, Rocket League gibi futbolu farklılaştıran bir oyun da değerlendirilebilir. Sonuç olarak espor ile Olimpiyatlar arasındaki flört sürüyor, ama en heyecan verici oyunların böylesi büyük bir dünya sahnesine adım atması için karar mercii konumundaki yaşlı yöneticilerin yerini gençlere bırakmasını beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir