mix

OPSkins’de 1 milyon dolar değerinde PUBG skini kayboldu

Geçtiğimiz günlerde OPSkins’de  yaklaşık 1 milyon dolar değerinde PUBG skini kayboldu.

Dünyanın en büyük skin marketi olarak bilinen OPSkins, PUBG’nin yanında ayrıca H1Z1 ve CSGO gibi oyunlarında yer alan eşyaların da en büyük pazarı konumunda. Gün içerisinde bir eşyanın dahi yüzlerce kez el değiştirdiğini, hatta bot komutlarının yardımıyla binlerce dolar değerindeki eşyaların sürekli markette alınıp satıldığını görebiliyoruz.

Sitenin geliştirici konumunda yer alan Valve hakkında 9 Haziran’da Twitter üzerinden 21 Haziran itibariyle OPSkins’den ayrılacağı yönünde spekülasyonlar başlatılmıştı. Geçtiğimiz haftada olan olaylar iddiaların doğruluğunu ortaya koydu. Valve tahmin edileni yaptı ve sonucunda alım satımlarda kullanılan botların çalışmalarını durdurdu.

Fakat OPSkins bu olaydan önce botların envanterlerinden henüz çıkmamış eşyaları bir koruma altına alamadı. Bu yüzden botlar ile içerisinde bulunan tüm eşyalar da kayboldu. Yapılan tahminlere göre toplamda 1 milyon dolar civarında bir değere sahip olan PUBG skinleri kayboldu.

Sonraki günlerde “IAmNotOnRedditAtWork” adlı Reddit kullanıcısı Steam API üzerinden işlemleri durdurulan botların envanterlerine erişmek istedi.

Özetle baktığımızda,  Reddit’te kaybolan PUBG eşyalarının toplam değeri 1.018.468,58$ olarak belirlenirken, CS-GO eşyalarının kaybı çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor ve bu değerin yaklaşık 2 milyon dolar olduğu konuşuluyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir