mix Overwatch

Overwatch karakter dengelemelerine değişiklik geliyor

Resmi Blizzard forumlarında Overwatch geliştiricilerinin yayımladığı gönderiye göre önümüzdeki dönemlerde çokça karakter dengelemesi göreceğiz.

Overwatch gibi karakter temelli rekabetçi oyunlarda oyuncuların en çok şikayet ettiği durumlardan biri dönem dönem bazı karakterlerin aşırı güçlü, bazı karakterlerinden oynanmayacak kadar güçsüz olmaları. Bu durumda bu tarz oyunlar sık sık güncelleme alarak dengeyi yakalamaya çalışıyor. Fakat bazı karakterler aşırı güçlüyken büyük bir dengeleme (nerf) alıyorlar ve sonrasında uzun süre unutuluyorlar ve bazen aylarca tekrar gündeme gelmiyorlar.

Overwatch’da artık dereceli oyunlar tamamen 2-2-2 sistemi ile oynanıyor. Ve bu sisteme karakterlerin de ayak uydurması gerekiyor. Yani artık bir takım, 3 dps karakteri alıp 1 tane “main healer” alarak tüm şifa işini ondan bekleyemez. Her takımda 2 destek karakteri bulunmak zorunda ve bu durumda eğer çok hasar çıkaran bir takım isteniyorsa, oyuncular buna göre tank, dps ve support tercihleri yapmalılar.

Bu sistemde daha geniş karakter tercihleri yapılabilmesi için karakterlere dengelemeler gelmesi çok iyi bir tercih. Tabii bu dengelemelerin gelmesi biraz zaman alacak gibi. Geliştiriciler oyuna bir yeni karakter getirdiler ve 2-2-2 sitemine de henüz yeni geçildi sayılır. Resmi Blizzard forum sitesinde geliştirici Josh Noh’un yaptığı açıklamaya göre Blizzard şu an yeni karaktere ve sisteme gelen geri dönüşlerle ilgileniyor ve bu bilgilerle beraber hareket edecekler.

Tüm dengelemerin kısa bir süre içerisinde gelmesi Noh’a göre zor bir ihtimal. Gelicek bazı dengelemeler metanın dengesini biraz değiştirebilir fakat her dengeleme metayı değiştirmek için yapılmayacak. Son yapılan değişikliklerde de güçlü karakterlerin oyundan tamamen silinmemesine dikkat edilmişti. Şu an Blizzard için 2-2-2 sisteminin oynanabilirliği her şeyden önce geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir