mix Overwatch

Overwatch League 2. Sezon Şampiyonu San Francisco Shock Oldu

Ligi 1. sırada bitiren San Francisco Shock, Vancouver Titans’ı 4-0 yenerek Overwatch League şampiyonu oldu. SFS bu unvana sahip olan ikinci takım oldu.

San Francisco Shock son üç maçını 4-0 kazanarak finale iyi bir ivme yakalayarak gelmişti. Fakat Vancouver Titans gibi güçlü bir rakip karşısında bu kadar dominant bir zafer beklenmeyen bir sonuç oldu. Maç sonrası lig MVP’si Sinatraa “Bu uzun süredir hayalini kurduğum bir şeydi, tüm takımın en büyük hedefi şampiyonluktu ve biz bunu 4-0 ile kazanmayı başardık.” dedi.

Finalin MVP’si Hyo-Bin “Choihyobin” Choi oldu. MVP taraftarların, koçların, GM’lerin, lig sunucularının, analistlerin ve basının oyları ile belirlendi.

İlk harita Lijang Tower’da SFS, Sinatraa’nın Doomfist’i ile oldukça güçlü bir başlangıç yaptı. Titans, Twilight’ın Brigitte tercihi ile çözümler üretmeye çalışsa da başarılı olamadı ve ilk haritayı 2-0 kaybettiler.

Vancouver Titans, ikinci harita için Eichenwalde haritasını seçti. İki takımın saldırı turları birbirine oldukça yakın geçti. Bir sonraki saldırıda San Francisco Shock’da ikinci haritada oyuna giren Rascal, Pharah ile etkili bir oyun sergiledi ve OT sırasında SFS haritayı kazanmayı başardı.

Üçüncü haritada Temple of Anubis haritasıydı. Shock, Titans’ın saldırısı sırasında A bölgesini almasına izin verdi ve B bölgesine yerleştiler. Uyguladıkları taktik işe yaradı ve erken verilen A bölgesine rağmen SFS B bölgesini savunmayı başardı. Böylelikle 3. haritayı da kazanarak durumu 3-0’a getirdi.

Son haritaya SFS’in Mei/Bastion tercihi damga vurdu. İlk saldırı Shock’undu ve playoad’u hedefe ulaştırmayı başararak 3 puanı kazandılar. İkinci round sırasında yine Mei/Bastion kompozisyonuyla savunma yapan SFS, Titans payload’u ulaştırmak üzereyken dört oyuncusu öldü ve Overtime süresi eridi. Böylelikle San Francisco Shock son haritayı 3-2 kazandı ve sezonun şampiyonu olmayı başardılar.

San Francisco Shock gerçekten çok başarılı bir sezonu şampiyonluk ile taçlandırmış oldu. MVP Sinatraa’nın bile bazı maçlar pasif kalması, hatta finalde bazı haritalarda oynamaması bile takımın bir bütün olarak ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Bakalım şampiyon kadro 3. sezon öncesi korunacak mı? O zaman kadar takımların bolca vakti var. 3. Sezon tam tarihi belli olmasa da 2020’nin Şubat ayında başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir