League of Legends mix

Perkz ve Caps Yaz Mevsimi’nde yine rol değiştirecekler

Caps ilk geldiğinde alt koridora geçen Perkz, geçtiğimiz mevsim tekrar orta koridora dönmüştü. Bir sonraki mevsim tekrar alt koridora geçecek.

2019 senesinde ligde ve dünyada inanılmaz başarılar gösteren ve adını en yetenekli orta koridorlar listesine koymayı başaran Caps’in G2’ya katılmasıyla Perkz, ADC rolüne geçmişti. Bu koridor değişikliği ile beraber G2 Avrupa’da adeta terör estirmiş ve harika başarılar elde etmişti. Organizasyon önce MSI şampiyonluğunu elde etmiş, Worlds’ü ise finalde FPX’e kaptırmıştı.

Oldukça başarılı bir sene geçiren G2, bu sene başında kadrosunu korumayı başardı ancak bir rol değişikliğine gittiler. İki koridorda da şüphe olmamasına rağmen Perkz ve Caps rol değişikliğine gitmişti ve Perkz orta koridora giderken Caps ise Mikyx’in yanına alt koridora geçmişti.

Bu rol değişikliğini ardından yine oldukça başarılı bir normal sezon geçirmesine rağmen özellikle Caps’in performansı topluluk içerisinde biraz eleştiri gördü. Bir önceki sene Perkz’ün asıl rolünde olmamasına rağmen hemen LEC’nin en iyi ADC’lerinden biri olarak gözükmesine rağmen Caps’in Rekkles ve Upset gibi isimlerim genel performansta arkasında kaldığı söyleniyordu. Play-off’ların ilk turunda G2’nun aldığı büyük yenilgiden sonra bu konuşmalar iyice arttı. Sonrasında Mikyx’in Caps’in de oldukça başarılı olduğunu fakat haritada gezmesinin daha zor olduğuna işaret eden bir açıklama yapmıştı.

Her ne kadar G2 bu mevsimi de kazanmış da olsa, önce takım sahibi ocelote’un ve Caps’in attığı şaka ile karışık tweetlerle, sonrasında da takım koçu GrabbZ’in doğrulamasıyla organizasyon yine rol değişikliğini duyurdu. GrabbZ tweetinde “Wunder’i alt koridora göndermeye çok yakındık ancak yaz mevsimi ve Worlds için 2019 kadromuza döneceğiz. En iyi iki batılı orta koridor ve alt koridora sahip olmak tabii ki bana biraz baş ağrısına sebep oluyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir