mix

PlayStation Network yeniden bizlerle

Üç gündür kullanıcılarına hizmet veremeyen PlayStation Network yeniden online. 

Geçtiğimiz günlerde zorlu bir süreçten geçen PlayStation Network nihayet dünya çapında tekrar erişilebilir bir hale geliyor. Henüz herkesin erişimi mümkün değilken bir çok kişi artık konsollarını kullanabilir ve hiçbir sorun yaşamadan PlayStation Store’dan satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilir.

PlayStation Blog’da yapılan açıklamaya göre PlayStation 4, PlayStation 3 ve Vita platformlarına artık tamamen erişim mümkün. Ayrıca bu durumun PSN giriş sistemine yapılan ve sanal olarak giriş sisteminde trafik ve yoğunluk oluşturan bir takım siber saldırılar sonucu olduğu da doğrulandı.

Bizi ve muhtemelen birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratan ise PlayStation Network’ün üç gün süresince bir online bir offline olması bir yana Japon devi Sony’nin bu konu hakkında yeterince çabuk davranamaması ve Lizard Squad grubuna cevap verememesi. Microsoft Xbox Live’on 25 Aralık’da saldırıya uğramasından sonra Kim Dotcom sayesinde sorunun daha önce çözülmesi, Japon firmanın ise üç gün sonunda DDoS saldırılarını ancak sonlandırması durumunda umuyoruz ki bu haber artık  bu konu hakkında yazmak zorunda kaldığımız son haber olur.

Sony’nin cumartesi akşamı yaptığı tam açıklama ise şöyle: “PlayStation Network yeniden online. Bildiğiniz gibi PlayStation Network ve benzer diğer oyun servisleri yılbaşı tatili boyunca bağlantı kalitesini ve online oyun sistemini etkileyen bir takım yüksek düzeyde yapay trafik saldırısına uğramıştı. Bu durum geçtiğimiz birkaç gün için PlayStation ağına ve benzer servislere erişimi engellemiş olabilir.

Desteğiniz ve sabrınız için teşekkür ediyoruz.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir