mix

PlayStation VR, 24 Ocak’ta satışa çıkıyor

Oyun dünyasında taşları yerinden oynatması beklenen sanal gerçekliğin en iddialı sistemlerinden PlayStation VR’ın Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı belli oldu. Uzunca bir süredir beklenen sanal gerçeklik “oyuncağı”, aynı zamanda Türkiye’de resmen satışa sunulan ilk büyük VR headset’i olma özelliğini de taşıyor. Oculus Rift ve HTC Vive gibi rakipleri olmasına karşın, Sony’nin ülkemizde önemli bir avantajla yola koyulacağını söylemek mümkün.

24 Ocak günü raflardaki yerini alacak olan PS VR oyun sistemi, 1700 TL tavsiye edilen satış fiyatıyla Sony Center, Teknosa, Vatan Bilgisayar, MediaMarkt, OverGame ve D&R mağazalarında oyuncularla buluşacak. PS VR sistemi için özel olarak geliştirilen oyunlar da aynı gün 79 TL ile 229 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkacak. Bu oyunlar arasında Until Dawn: Rush Of Blood, Hustle Kings VR ve Super Stardust Ultra VR 79 TL, VR Worlds ve Driveclub VR 149 TL, Battlezone, Eve Valkyrie, Robinson: The Journey ve RIGS ise 229 TL fiyat etiketiyle karşımıza çıkacak.

PlayStation VR sistemi içerisinde oyuncular 360 derece baş takibi, geniş görüş alanı, yüksek yenileme oranları ve SIE’nin kendi çift kulaklı 3D ses teknolojisinden faydalanırken, PlayStation Move Hareket Kontrol Cihazı, DUALSHOCK 4 Kablosuz Kontrol Cihazı ve yakında gelecek olan PS VR Aim Controller gibi ek aksesuarlar ile oyunların içindeymiş gibi hissedebilecek.

Sanal gerçeklik özelinde baktığımızda ise PS VR ve benzeri sistemlerin oyun ve teknoloji dünyasında önemli bir dönüm noktası olacağını söylemek mümkün. Hali hazırda oyunlar dışında spor etkinliklerinin izlenmesi, dünyanın her yanına gerçekleştirilebilecek geziler ve eğitim gibi alanlarda uçsuz bucaksız bir kullanım yelpazesine sahip olan sanal gerçeklik teknolojisinin özellikle espor yayınlarında kullanılması da bekleniyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir