mix

Psyonix, Rocket League esporu için 2.5 milyon dolar yatırım yapacak

Son yılların yükselen yıldızlarından Rocket League için dün yapılan RLCS üçüncü sezon duyurusunun ardından, geliştirici stüdyo Psyonix oyunun espor tarafındaki gelecek planlarını açıkladı. 2017 içerisinde 2.5 milyon doların üzerinde bir yatırım planladığını duyuran şirket, tüm topluluğun fayda sağlayabileceği yeni gelişmeleri de paylaştı.

Sandık ve anahtar sistemi ile topluluğun sağladığı fonlamayı espor tarafına aktaran Psyonix, üçüncü sezon öncesinde espor programı için farklı bir yaklaşım sergileyeceğini belirtiyor. Sıradan bir yaklaşımla daha fazla sandık ve anahtar eklemek yerine, 2017’nin devamında bütün Rocket League topluluğunun faydasını görebileceği, yine topluluk tarafından fonlanan ödül havuzları karşımıza çıkacak. Ek olarak Psyonix’in bizzat yapacağı 2.5 milyon dolarlık yatırım, dünyanın her yerindeki Rocket League oyuncuları için espor kanadında önemli değişimlere önayak olacak.

Yeni yatırım ile birlikte RLCS de dahil olmak üzere Rocket League turnuvalarında milyon doları aşan ödül havuzları karşımıza çıkacak ve oyunu birden fazla büyük espor festivalinde seyretme şansı yakalayacağız. Yine büyük oyun fuarlarına katılımını güçlendireceğini ve fuar alanlarında etkinliklere gideceğini duyuran Psyonix, topluluk tarafından gerçekleştirilen turnuvalara da desteğini arttıracağını açıkladı. Hali hazırda Kuzey Amerika ve Avrupa takımlarının mücadele edebildiği RLCS’e üçüncü sezondan itibaren Okyanusya sunucusu da dahil edilirken, önümüzdeki süreçte Avrupa, Kuzey Amerika, Okyanusya, Güney Amerika ve diğer bölgelerde haftalık turnuvalar düzenlenmesi de planlar arasında.

Bu gelişmeler haricinde üniversiteler için bir espor programı, Xbox topluluğu için yeni turnuvalar, Twitch’te haftalık RLCS talk-show’u, Rocket League web sitesinde kapsamlı bir espor merkezi, devamlı bağış turnuvaları ve oyun içi özellikler de Psyonix’in yeni yatırımla gelecek planları arasında yer alıyor.

Kısa süre önce 26 milyon oyuncu sayısını geçtiğini duyuran Rocket League için tüm bu gelişmelerin heyecan verici olduğunu söylemek mümkün. Hali hazırda League of Legends, Dota 2 ve CS:GO gibi oyunların domine ettiği espor sahnesinde güçlü yatırımlar ile farklı oyunları görmek kesinlikle sahnenin de gelişimine yardımcı olacaktır.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir