PEC Spring Finals | 1.Gün mix PUBG PUBG Haberleri

PUBG PEC Spring’de Finallerin İlk Günü Tamamlandı!

PUBG İçin yılın ilk majör etkinliği olan PEC Spring’de finaller başladı. 6 Temsilci takımımızında bulunduğu lobide ilk gün neler oldu, haberimizde.

PEC Nedir?

PUBG EMEA Championship, kısaca ve genel kullanımıyla “PEC”; 2023 yılındaki Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerini kapsayarak düzenlenen, yılın, ilk resmi PUBG turnuvasıdır.

PEC’de oynayabilmenin iki yolu var, bunlar:

  • Global Partner Takım olarak yada PUBG Bölgesel Partner Takım olarak davet almak.
  • 256 takımın katılacağı açık elemeleri ve sonraki aşamaları geçerek finallere kadar kalmayı başarmak.

PEC final lobisinde klasik bir PUBG turnuvasında olduğu gibi 16 takım bulunuyor. Bunların 6 tanesi Türk takımı.

PEC Spring Lobisindeki Temsilcilerimiz:

İlk Maç: Miramar

Final lobisinin ilk maçına bir çok takım afallayarak başladı ve bu durum puan tablosunada yansıdı. Lobide sadece 5 takım ilk maçın sonunda çift haneli puanlara ulaşabilmişti. İlk haritanın oyun sonu ise şu şekildeydi: Miramar’da bir dağın altına alanı çekmesiyle biten haritada ayakta kalmayı başaran tüm takımlar alçak arazilerde bulunduğu için küçük anlık fightlar gördük fakat bu fightlar yetmedi. Maç, yıldız alana yani güvenli alanın tamamen kapandığı aşamaya kadar devam etti.

İlk Haritanın oyun sonuna kalan 4 takım ise: Oyun sonunda ilk elenen ve haritaya dördüncü olarak veda eden takım semcilerimizden Sarvem Esports oldu. İki takımın arasında kalarak tepeye çıkmaya çalışırken ölen temsilcimiz, bu haritadan 6 skor ve 4 sıralama puanıyla ayrıldı. Haritaya üçüncü olarak veda eden ekip de bir başka temsilcimiz olan FUT Esports oldu. FUT Esports, maçın erken aşamasında iki kişi kalmasına rağmen yeri geldiğinde cesur yeri geldiğinde sakin oynayarak kendini ilk üçe attı ve haritadan 6 skor ve 5 sıralama puanıyla ayrıldı. Haritada ikinci olan ekip ise Avrupa takımlarından DING’di. DING, 9 skor ve 6 sıralama puanıyla haritayı kapattı. Son olarak WWCD’yi alan ekip ise temsilcimiz HOWL oldu. HOWL, haritadan 11 skor ve 10 sıralama puanıyla toplamda 21 puanla ayrıldı.

İkinci Maç: Miramar

İkinci haritada da temsilcimiz HOWL iyi işler çıkardı. Birazcık daha öne çıkarak temsilcilerimizden FUT Esports ve Sarvem Esports’u onlar bitirdi. Maçın oyun sonunda yer alan takımlar ise: dördüncü sırada ilk maç istenileni veremeyen BBL Esports. BBL, haritadan 5 skor ve 4 sıralama puanıyla ayrıldı. Nasıl öldükleri konusu ise; HOWL’dan RuerN, kör bir noktadan üstlerine flankledi ve 2 kişiyi düşürdü, Smash takası alsada dikkatlar çoktan buraya dönmüştü ve bu sebeple önce BBL ardından HOWL haritaya veda etti. Üçüncü olarak elenen HOWL ise haritadan 9 skor ve 5 sıralama puanı çıkardı. Haritada İkinci olan ekip ise Lower Brackettan son gün son maçlarla çıkmayı başaran MFORCE oldu. MFORCE, 4 skor ve 6 sıralama puanıyla haritayı kapattı. WWCD’i alan ekip ise turnuva favorilerinden Twisted Minds oldu. TM, haritayı 12 skor ve 10 sıralama puanıyla tamamladı.

Üçüncü Maç: Erangel

Üçüncü harita biraz erken bitti. 6. alan kapanırken oyun bitti. Harita, genel olarak takımların bir birine 3rd party atması ile geçti. Oyun sonu gören takımlar ise:

HOWL, 8 skor ve 4 sıralama puanıyla dördüncülüğü aldı, Sarvem Esports bir köşede sıkışması sonucu birçok takımın arasında kalarak üçüncü oldu. Sarvem, 6 skor ve 3 sıralama puanıyla haritayı kapattı. Lootsuzluğuyla haritayı kaybeden ekip FaZe Clan oldu. Son fightta takımın bir oyuncusunun basıcak kiti bile yokken diğer oyuncusununda yeleği bulunmuyordu. Bu şartlar altında FaZe Clan haritadan 8 skor ve 6 sıralama puanıyla ayrıldı. WWCD’yi ise Lower Bracket’ta isminden söz ettiren EXALT ekibi 10 skorla alarak haritayı 20 puanla kapattı.

Dördüncü Maç: Erangel

Dördüncü maçın oyun sonundan bahsetmek gerekirse: Dördüncü; 1 skor ve 4 sıralama puanıyla FULLTILT. Üçüncü: The Woo, 6 skorla ve 5 sıralama puanıyla. İkinci: HOWL 6 skorla ve 6 sıralama puanıyla son olarak WWCD’yi alan ekip ise 7 skorla ACEND oldu.

Beşinci Maç: Erangel

Yine dağlar yine ilginç oyun sonları. Oyunun bittiği tepeyi önceden alan ACEND haritayı kazanamaya çok yakındı ki alan aşağa çekti ve dağdan inerken The Woo’ya yakalanarak WWCD’yi onlara teslim etti. Temsilcimiz HOWL 6 skorla haritada ikinci oldu. DING 7 skorla üçüncü, Acend ise 14 skorla dördüncü kapattı haritayı.

Gün sonunda oluşan puan tablosu:

PEC Spring Finals | 1.Gün
PEC Spring Finals | 1.Gün

Temsilci takımlarımıza kalan günlerde başarılar dileriz. HOWL’ın günün 5 maçında da oyun sonu görerek farkla liderliği açmasının devamı gelecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz…

5mid Özel: ORGLESS Oyuncusu “Thenderlost” Röportajı

Maçları İzleyebileceğiniz Adres

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir