mix

Red Reserve, Call of Duty faaliyetlerini durdurdu

Red Reserve, Call of Duty faaliyetlerini duyurduğunu açıkladı. Takımın uzun bir süredir oyunculara ödeme yapmadığı bildirildi.

Call of Duty’nin yeni oyunu Black Ops 4‘un çıkışıyla beraber oyun için bir takım kuran Red Reserve, aynı zamanda Las Vegas’ta gaming house açmıştı. İlk olarak CWL Pro League‘e odaklanan takımın faaliyetleri dün itibariyle sonlandırıldı. Bunun sebebi olarak da oyuncuların düşük performansları ve yüksek maaşları gösterildi.

Red Reserve’ın Call of Duty takımı Red Reserve AB, bir süredir oyuncularının maaşlarını ödememesiyle gündemdeydi. Oyuna iddialı bir giriş yapan ekip ne yazık ki dün itibariyle CoD faliyetlerini sonlandırmış durumda. Takımın yaptığı yüksek harcamalar, oyuncuların maaşları ve istenilen başarının elde edilememesiyle beraber takımın feshi gerçekleşti.

Takımın tüm üyeleri bir süre için serbest oyuncu pozisyonundalardı, ama hızlı bir şekilde neredeyse hepsi birer takım buldu kendilerine. Oyuncuların yeni yerleri şöyle: Matthew ‘Skrapz’ Marshall ve Trei ‘Zer0’ Morris, FaZe Clan‘a dahil oldu. Joseph ‘Joee’ Pinnington, Ben ‘Bance’ Bance ve Rated ise Denial eSports‘a katıldı.

Ayrıca takımdaki çoğu oyuncunun hâlâ alamadıkları maaşları duruyor içeride. Red Reserve cephesinden ise henüz bir açıklama yapılmış değil. Takımın eski oyuncusu Skrapz’a göre sadece kendisinin takımdan 40 bin dolar alacağı var.

Red Reserve’ın CoD faaliyetlerinin uzun vadeli hesaplanmadığı ve bu sebeple planlamada stratejik hata yaptıkları aşikar. Oyunculara ödeme yapmayan ve amiyane bir tabirle bunun bir şekilde üstüne yatan takım ise esporda pek karşılaştığımız bir durum değil. Red Reserve’ın önümüzdeki günlerde bu durumu çözmeye yönelik nasıl adım atacağı ise şimdiden merak konusu.

Call of Duty hakkındaki gelişmeleri güncel olarak takip etmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir