mix

Rick Fox, ‘ırkçılık’ skandalı sonrasında Echo Fox’ta kalabilir

Rick Fox, TMZ’ye verdiği röportajda “ırkçılık skandalı” sonrasında takım kalabileceğini söyledi, lakin tek bir şartla: eğer takımdaki ırkçı yatırımcı takımdan giderse.

Eski NBA oyuncusu ve son dört yıldır ise kendi kurduğu Echo Fox aracılığı ile espor yöneticiliği yapan Rick Fox, bir süre önce organizasyon içinde yaşanan bir skandalı paylaşmıştı. Ardından ise, bu durumdan duyduğu üzüntüyü paylaşmış ve takımdan ayrılacağını bildirmişti.

Yöneticinin paylaştığı skandal olay ise, ırkçılıktı. Rick Fox’un ifadesine göre, takımın oldukça ünlü bir yatırımcısı, bir süredir organizasyon içerisinde ırkçı davranışlar sergiliyor. Bu durumdan memnuniyetsizliğini dile getiren Fox, hatta ailesinin de tehdit edildiğini ifade etmişti. Kendi kurduğu takımın ırkçılıkla bir ilgisi olamayacağını söyleyen ünlü yönetici, ardından takımdan ayrılacağını ve tekliflere açık olduğunu dile getirmişti. Lakin Fox, takımla ilişiğini hâlâ kesmiş değil.

Bugün itibarıyla ise konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bir TMZ spor muhabiri, Fox’a takım ile ilgili ne karar vereceğini sordu. Ünlü yönetici ise, ya takımdaki ‘ırkçı’ yatırımcının gideceğini ya da kendisinin gideceğini söyledi. Takımda hâlâ kalma ihtimali bulunan Fox, sonrasında ise şu duygusal açıklamayı yaptı:

“Bu tip davranışları sineye çekmeyen ortaklarım, yatırımcılarım var… Bu benim hayatım oldu. Bu benim tutkum oldu. Herhangi bir yere gitmeyi ümit etmiyorum, ama bir ırkçı ile bir işte kalmayacağım. Sadece kalmayacağım.”

Echo Fox’un ise, skandal olay sonrası inceleme başlattığı ve ‘ırkçı’ yatırımcı ile orta yolu bulmaya çalıştığı ise paylaşılan bilgiler arasında.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel bir şekilde takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir