mix

Rick Fox, Raizada’nın ortaya çıkan mailleriyle ilgili açıklama yaptı

Rick Fox, dün itibarıyla Raizada’nın ortaya çıkan “ırkçılık” ve “tehdit” içeren maillerine karşılık bir bildiri yayınladı. Süreci yaklaşık iki haftadır yoğun bir şekilde aktardığımız için, bu bildiriye de Türkçeye aktararak sizlere sunmak istedik. İşte Fox’un kamoyu ile paylaştığı bildiri.

Rick Fox’un, Raizada’nın ortaya çıkan mailleriyle ilgili yaptığı açıklamanın Türkçe metni

Öncelikli olarak, kendi ifadeleri: “Mr. Raizada, asla ama asla, Mr. Fox’un kendisine ya da  ailesindeki hiç kimseye ırkçı bir laf kullanmadı veya üretmedi.”

Bu doğru değil. Bana “Sand N**er” (Argoda ‘Arap’ demek) dediği birden fazla olaydan haberdar oldum. Hakkımdaki ırkçı yorumlarına ek olarak, Jace Hall’a yönelik yaptığı ırkçı yorumları da kabul etti.

İkinci olarak, Mr. Raizada’nın avukatlarının ifadesi: “Mr. Raizada, Mr. Fox’un kendisini veya ailesini hiç kimseyi tehdit etmedi. Aksine, suçlamalar veya imalar basit bir şekilde düzmecedir. Bu ifade asılsızdır. Mr. Raizada’dan benim avukatıma gönderilen bir maile göre, tarihi 22 Ocak 2019, Mr. Raizada’nın ifadesi, hepsi büyük harfle: ““Hiçbir şey üzerine anlaşma olmayacak ve eğer Rick görevlerini yerine getirmezse, kişisel olarak, onun ve ailesinin hayatını, hayatımın geri kalanında mümkün olan her yönden zora sokacağım.” Bu bana ve aileme zarar verme niyetini gösteriyor. Ayrıca, benzer sözlü ifadeleri, istediklerini yapmam konusunda beni çalıştırmak ve tehdit etmek için sarf etti.

“Mr. Raizada’yı özel bir arkadaş olarak görmüyorum. Onunla iş yaptığım için pişmanlık duyuyorum, bence tanıştığım en manipülatif ve etik olmayan insanlardan biri olduğunu düşünüyorum.”

Sonunda, avukatları şöyle dedi: “Mr. Fox ve Mr. Raizada daha önce 20 yıllık derin bir kişisel arkadaşlıktan zevk almıştı ve şu anda birlikte çeşitli iş ilişkilerinde yer alıyorlardı.” Bu ifade bir abartıdan ibaret. Mr. Raizada’ya yaklaşık 20 yıl önce eski bir işletme yöneticisi tarafından tanıtıldım. 2000’li yılların başından 2015 yılına kadar onunla ne iş düzeyinde ne de kişisel düzeyde bir alışverişim vardı. 2015 yılında Mr. Raizada’ya yardım eli uzatmak için davet ettim ve hayatını yoluna sokmasında yardım ettim. LA’ya taşınırken bana bazı iş fırsatları sundu ve ben de buna karşılık onu espora takdim ettim, ki bunun da bir hata olduğu ortaya çıkıyor. Mr. Raizada’yı özel bir arkadaş olarak görmüyorum. Onunla iş yaptığım için pişmanlık duyuyorum, bence tanıştığım en manipülatif ve etik olmayan insanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Onunla bazı iş çıkarlarına bulaşmış durumdayım ve bilfiil bu işlerden kurtulmaya çalışıyorum. Sayın Raizada’nın doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiği hiçbir işle ilgilenmiyorum. Echo Fox’un bir parçası değilse, diğer ortaklarla ya da yeni ortaklarla devam etmekte sorunum yok. Mr. Raizada’nın dışında, Echo Fox’ta parlak bir gelecek yaratmak için, halihazırda zaten inanılmaz ortaklara, muhteşem bir ekibe, esporun tümünde en yüksek seviyedeki oyunculara ve eşitlik değerlerimizi paylaştığım sponsorlara sahibim.

Echo Fox ve Rick Fox hakkındaki gelişmeleri güncel bir şekilde takip edebilmek için 5Mid’in TwitterInstagram ve Facebook hesaplarını inceleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir