mix

Riot Games’in yeni FPS oyununun ismi Valorant

Riot Games’in, League of Legends’ın onuncu yılı şerefine duyurduğu oyunlardan birisi olan Project A kod adlı FPS oyununun ismi Valorant olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz aylarda Riot Games, bizleri şaşırtarak bir sürü oyun duyurusunda bulunmuştu. Project L isimli bir dövüş oyunu, yakın zamanda açık betaya geçen Legends of Runeterra ve Runeterra’da geçecek bir FPS oyunu.

Bahsettiğimiz FPS oyunu Project A olarak tanıtılmış ve test oyuncularından oldukça iyi geri dönüşler almıştı. Öyle ki eski bir profesyonel oyuncu, Project A’nın Counter Strike’dan beri gördüğü en iyi FPS olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz saatlerde Project A’nın isminin Valorant olduğunu öğrendik.

Valorant’ın ismi çok yüksek ihtimalle Runeterra’daki Valoran’dan geliyor. Bilmeyenler için Runeterra, Dünya’nın adıyken Valoran, Dünya’nın kuzeyinde kalan bir kıtanın ismi.

Oyunla ilgili elimizde pek bir bilgi yok. Bir süredir çeşitli internet sitelerinde, Sage isimli bir karakteri gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf dolaşsa da bir açıklama olmadığı için kesinlik bildirmiyor.

Heyecanla beklenilen FPS oyununun çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi yok. Yayınlanan videolar, yeni çıkacak oyunun hem Counter Strike’dan hem de Overwatch’dan esinlendiğini gösteriyor. Temel çatışma aracımız klasik ateşli silahlarken evrenin dokusuna uygun olarak farklı yeteneklerimiz de olacakmış gibi gözüküyor.

Riot Games, onuncu yıl duyuruları ile hepimizi heyecanlandırdı. Büyük FPS’lerden kart oyunlarına, menajerlik simülatöründen indie yapımlara bir çok yeni proje duyurdu. Umarız tüm bu projeler ve Valorant, beklentilerimizi karşılayacak oyunlar olur.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir