mix

RNG, LPL Yaz Mevsimi’nde finale yükseldi

Yarı finalde Top Esports’u 3-1 ile geçen RNG, LPL Yaz Mevsimi finalinde FunPlus Phoenix’in rakibi oldu.

Kadrosunda Uzi gibi bir oyuncuyu barındıran RNG bölgesinin en büyük organizasyonlarından bir tanesi olarak biliniyor. Daha önce LPL’i yurt dışında başarıyla temsil eden ekip Worlds finali oynamayı başarmıştı. Langx, Karsa, Xiaohu, Uzi ve Ming’den oluşan beşlisiyle mücadele eden Royal Never Give Up yarı final eşleşmesinde Top Esports’u 3-1 ile geçerek finale yükselmeyi başardı. RNG’nin finaldeki rakibi, yarı finalde BiliBili Gaming’i 3-1 ile geçen FunPlus Phoenix.

1. Maç

Harika bir zamanlamayla üst koridora karşı baskına gelen Karsa ilk kanı almayı başardı. Erken oyunu aktif geçiren ormancı takımına büyük yarar sağladı. Top Esports makro oyunda bir adım önde gibi gözükse de Uzi faktörü devreye girince RNG maçın kontrolünü eline aldı. Yapılan savaşlarda harika pozisyon alan nişancı topladığı skorlarla iyice güçlendi. Ardından Baron’u alan Royal Never Give Up kuşatmalarını sürdürdü. Ekip birkaç hata yapsa da ilk maçı 45 dakikada kazanmayı başardı.

2. Maç

İlk maça kıyasla çok daha tek taraflı bir karşılaşma izledik. Karsa alt koridora yaptığı baskınla ilk kanı takımına kazandırdı. Ormanda harika işler başaran oyuncu yine erken oyunda kilit bir rol oynadı ve takımının altında öne geçmesini sağladı. Bu sayede takım savaşlarını kazanan RNG altın farkını bir anda yüksek bir seviyeye getirdi. İkinci maç 27 dakikada son buldu ve Top Esports skor veya kule alamadı. Royal Never Give Up seride 2-0 öne geçti.

3. Maç

Xx alt koridora yaptığı baskınla ilk kanı aldı. Işınlan’ların kullanılmasıyla henüz 3. dakikada alt koridorda beşe beş savaş izledik. Bu savaşın kazananı Top Esports oldu ve takım bu sayede erken oyunu önde götürdü. Xx bu üstünlüğü iyi kullandı ve aradaki farkın açılmasında önemli bir rol oynadı. Altın farkı çok yüksek bir seviyeye çıkmasa da harita kontrolü neredeyse tamamen TES’in elindeydi. Ejderleri de alan ekip mücadeleyi kazandı ve seri 4. maça uzadı.

4. Maç

Karsa yine iyi bir karşı baskınla ilk kanı takımına kazandırdı ancak Top Esports dönüş skorunu almayı başardı. Haritanın her tarafında savaşlar izledik. LPL’e yakışan bir mücadeleydi denebilir. Makro oyunu daha iyi oynayan RNG altında öne geçti ve kuşatmalara başladı. Baron’u da alan ekip 26. dakikada rahat bir galibiyet aldı ve finale adını yazdırdı. Bu sonuçla birlikte RNG’nin Worlds’e katıması da kesinleşmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir