mix Rocket League

Rocket League Dünya Şampiyonası Corona Virüsü nedeniyle ertelendi

Rocket League’nin yapımcısı Psyonix, 24-26 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan Rocket League Dünya Şampiyonası’nın süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Corona salgınına karşı alınan erteleme ve iptal kararlarına bir yenisi daha eklendi. Milyonlarca kişinin oynadığı ve liglerini takip ettiği Rocket League oyununun Dünya Şampiyona’sı süresiz olarak ertelendi. Şampiyonanın 24-26 Nisan tarihlerinde Amerika’nın Dallas kentinde yapılması planlanıyordu.

Kuzey Amerika ve Avrupa’dan en iyi dört takımın yanında Güney Amerika ve Okyanusya’dan en iyi iki takımın bir araya geldiği turnuvada geçtiğimiz yıl 300.000 dolar ödül dağıtılmıştı. NRG Esports’un şampiyon olduğu finaller İspanyanın başkenti Madrid’de düzenlenmişti. Bu sene Amerika’da düzenlenmesi planlanan turnuvanın iptal kararını açıklayan oyunun yapımcısı Psyonix, paylaştığı duyuruda,

  • Bilet alan taraftalara geri ödeme yapılacağı
  • Oynanmakta olan ligin online olarak devam edeceği
  • Dünya Şampiyonası için henüz bir tarih belirlenmediği açıklandı.

Psyonix yetkilileri dün yaptığı açıklamada, “Profesyonel oyuncularımızın, taraftarlarımızın ve personelimizin güvenliğini çok ciddiye alıyoruz. Bunun sinir bozucu olduğunu anlıyoruz, ancak sağlık ve güvenlik her zaman önceliğimiz olacaktır” dedi. Rocket League şampiyonasında şu anda 5. hafta oynanıyor. Toplamda 8 hafta süren periyot, stüdyodan canlı yayınlarla taraftarlara aktarılıyordu. Corona virüs sebebiyle takımların oyun merkezlerinden, maçlara bağlanması kararı da yapılan açıklamalar arasında yerini aldı.

Corona virüs sebebiyle turnuvası iptal edilen başlıca League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 ve Overwatch gibi oyunlar arasına maalesef Rocket League’de ismini yazdırmış oldu.

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir