mix Rocket League

Twitch ortaklığında Rocket League ligi duyuruldu

Geçtiğimiz sene çıktıktan üç gün sonra e-Spor olarak kabul edilen Rocket League, yapımcı şirket Psyonix ve Twitch ortaklığında üç ay sürecek resmi bir lige kavuşuyor. Oyun geçen yaz piyasaya sürüldüğü gibi e-Spor takipçileri arasında büyük heyecana sebep olmuş, sahnenin yeni üyesi olarak nitelendirilmişti. Ancak o ilgi hızlı bir şekilde sönmüş ve Rocket League’e çok düşük ödüllü haftalık turnuvalar kalmıştı. Bununla birlikte oyuna olan ilgi ise giderek arttı. PS4 ve PC’nin ardından geçtiğimiz haftalarda Xbox One için de sunulan Rocket League, oyuncu tabanını güçlendirmesine rağmen e-Spor ve yayıncılık tarafında istediğini bir türlü bulamadı.

Bu durumu değiştirmek isteyen Psyonix ise Twitch ortaklığı ile Rocket League’i 75,000 dolar ödül havuzuna sahip bir lig ile daha büyük kitlelere ulaştırmak için önemli bir adım attı. Rocket League Championship Series (RLCS) olarak adlandırılan resmi lig, toplam üç ay sürecek ve açık elemelerden başvuran tüm takımlar lige katılabilecek. Yayınlar ve lig operasyonları da Twitch’in sorumluluğunda olacak. Lig için kayıtlar ise 25 Mart günü rocketleagueesports.com adresinden alınmaya başlanacak. Kuzey Amerika ve Avrupa sunucularında oynayabilen PS4 ve Steam oyuncularının katılabileceği ligde bir aylık bir süreçte ilk açık elemelerin ardından iki hafta grup aşaması oynanacak ve bir hafta da online finaller gerçekleştirilecek. Bu sistem bir kez daha tekrarlanırken, online finallerde ipi göğüsleyen takımlar 10,000 dolar kazanacak. Daha sonra Avrupa ve Amerika’dan en iyi dörder takım, uluslararası finallerde boy göstermek ve 55,000 dolarlık ödülü elde etmek için bir araya gelecek.

Temmuz ayında çıktıktan sonra Twitch’te Minecraft, WoW ve H1Z1 gibi oyunları geride bırakarak en çok izlenen beşinci oyun olmayı başaran Rocket League, takip eden aylarda adım adım gerilemiş ve bir daha ilk 20’ye girememişti. Psyonix ve Twitch, yeni lig ile bu durumu değiştirmeyi ve oyuna e-Spor olarak ilgiyi yeniden arttırmayı umuyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir