Şampiyonluk Ligi 2023 Finalleri 1.Turun İlk Maçı Tamamlandı! League of Legends mix

Şampiyonluk Ligi 2023 Finalleri 1.Turun İlk Maçı Tamamlandı!

Şampiyonluk Ligi 1. Tur İlk Seri

Şampiyonluk Ligi 2023 Kış Mevsimi’nin Finalleri bugün oynanan Dark Passage-Beşiktaş Esports maçı ile başladı.

Şampiyonluk Ligi 2023 Kış Mevsimi Finalinde Beşiktaş Esports Dark Passage arasında oynan maçta 3-2’lik skorla kazanan takım Beşiktaş Esports ekibi oldu. Siyah beyazlı ekip bu galibiyetle beraber 23 Mart Perşembe günü oynanacak olan Papara SuperMassive – NASR Esports maçının galibiyle 2.turda mücadele etmeye hak kazandı.

Seride Yaşananlar

1. Maç 

İlk turun ilk maçında 5.dakikada yapılan kule altı girişimi Dark Passage ekibinin lehine sonuçlandı ve ilk kanı alan taraf oldu. 13.dakikada yapılan alev ejderi savaşı ile birlikte Beşiktaş Esports rakibine yetişmeyi başardı. Maç iki ekip içinde zorlu geçse de 30.dakikada üst koridorda başlatılan takım savaşını nişancısının dörtte dörtlük skor katkısıyla beraber kazanan ve kazanılan takım savaşının ardından maçı bitirmeyi bilen ekip Dark Passage oldu bu galibiyetle beraber seride durum 1-0 oldu.

2. Maç

İkinci maçın henüz başlarında Dark Passage destek oyuncusunun ters pozisyonda kalmasıyla beraber ilk kan 1.dakikada Beşiktaş Esports tarafından döküldü. Alt koridora yaptığı başarılı baskınlarla birlikte 24.dakikada Baron için yapılan takım savaşının kazanılmasıyla elindeki ivmeyi koruyan Beşiktaş Esports  26.dakikada yapılan son takım savaşını da kazanarak maçı noktaladı ve kazanmayı bildi. Beşiktaş Esports bu galibiyetle beraber seriyi 1-1’lik eşitlik getirdi.

3. Maç

Üçüncü maç iki takım da koridor aşamasında sessizliğini korurken ilk kan 6.dakikada çıkan ejder savaşıyla beraber Beşiktaş Esports’un oldu. Ejder savaşının ardından yapılan ikiye iki ve bir bir savaşları kazanan Dark Passage rakibinin ivmesine ayak uydurmayı başardı. Maçın ilerleyen bölümü iki takım içinde karşılıklı skorlarla beraber durgun geçerken Beşiktaş Esportsun 25.dakikada Baron için başlattığı takım savaşı Dark Passage’ın Nişancısının üçte üçlük beklenmedik skor katkısıyla beraber Beşiktaş Esports’un aleyhinde sonuçlandı. Kaybettiği takım savaşının etkisiyle ivmesini kaybeden Beşiktaş Esports 28.dakikada yapılan takım savaşından olumlu sonuç alan Beşiktaş Esports tekrardan rüzgarı arkasına alsa da 34.dakikada inhibitöre dayanan Dark Passage ekibi akabinde çıkan takım savaşını da kazarak maçı bitirmeyi bildi. Dark passage bu galibiyetle beraber seriyi 2-1 yaptı.

4. Maç

Dördüncü maçta ilk kan başarılı bir alt koridor baskınıyla birlikte Dark Passage ekibinin oluyor. Maçın orta bölümü iki takım içinde kafa kafaya ve heyecan dolu geçerken 29.dakikda başlayan Baron savaşıyla sessizlik bozuldu. Beşiktaş Esports takım savaşını başarılı bir biçimde kazanarak inhibitöre dayandı ve 30.dakikda maçı kazanmasını bildi. Beşiktaş Esports bu galibiyetle beraber seriyi ya tamam ya devam maçına götürüyor ve seride durumu 2-2’ye getiriyor.

5. Maç

Heyecan dolu serinin son ve beşinci maçında iki takım içinde serinin sonu olan maçta dikkatler yüksekti. Oyun neredeyse orta noktalara gelene kadar ilk kan sesi çıkmasa da 17.dakikada çıkan ejder savaşı dengeyi bozdu ve ilk kan Beşiktaş Esports’un oldu. Sessizliği bozmasıyla beraber rüzgarı arkasına alan Beşiktaş Esports ekibi ilk kanın ardından yapılan takaslardan skor buldu ve 29.dakikada yapılan baron savaşını da kazanarak aradaki farkı ciddi ölçüde açtı. Baron güçlendirmesiyle beraber inhibitöre dayanan siyah beyazlı ekip 36.dakikada yapılan takım savaşını kazanarak hem maçı hem de seriyi noktalayan isim oldu.

Beşiktaş Esports bir sonraki maçını ise Papara SuperMassive – NASR Esports maçının galibiyle oynayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir