mix

Smite Dünya Şampiyonası’nın ödül havuzu 1 milyon dolara sabitlendi

MOBA dünyasının önemli elementlerinden biri olan Smite’ın yapımcısı Hi-Rez Stüdyoları, bu yıl düzenlenecek olan Smite Dünya Şampiyonası’nın ödül havuzunun 1 milyon dolar olacağını duyurdu.Geçtiğimiz ocak ayında yapılan Smite Dünya Şampiyonası’nın ödül havuzu 2.6 milyon dolardı ve tıpkı bu yılki ayağına çok az bir süre kalan The International Dota 2 turnuvalarında ödül havuzunun her sene arttığı gibi bir sonraki Smite Dünya Şampiyonası’nın ödül havuzunun da daha fazla olması bekleniyordu.

Hi-Rez Stüdyoları, geçtiğimiz Smite Dünya Şampiyonası’nda birinci olan ve Cloud 9 bünyesine dahil olan Cognitive Prime’a ödül havuzunun yarısını vermişti ve ödül havuzunun %90’ı ilk 4 takım arasında dağıtılmıştı. Böylesine bir ödül dağılımının uzun vadede Smite’ın geleceğini olumsuz bir şekilde etkileyeceğinin farkına varan firma, bu durumun önüne geçmek amacıyla Smite Dünya Şampiyonası’nın ödül havuzunu 1 milyona çekerek diğer turnuvaların ödül havuzunu artırdı. Ayrıca turnuvaların ödül havuzunun dağılımında değişikliğe giderek herkesin pastadan küçük de olsa bir dilim alacağını bildirdi. Bunun ilk örneği olarak önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Summer Split ve the Summer Showdown LAN turnuvaların ödül havuzuna 300.000 dolarlık katkı yapıldı. Bunun sonucunda Summer Split turnuvasının birincisi 50.000 dolar kazanırken sonuncusu da 10.000 doları evine götürecek.

Böyle bir dağılımda herkes bir şeyler kazanırken oyun da  kazanmış oluyor çünkü kendini geliştirmeye ve bir üst seviyeye çıkma ihtiyacı duyan takımlar, bu sayede hedeflerini yerine getirebilmek için bir fırsat yakalamış oluyor. Önceki sistemde ise belirli bir seviyeye gelmiş takımlar daha da çok kazanarak oyunda tek el olmaya başlıyor ve orta düzey takımların üst düzey takımlarla mücadele etme şansı azalıyordu. Bu durum da oyundaki rekabeti ortadan kaldırarak oyunun gelişiminin önüne geçiyor.

Hi-Rez Stüdyolarının genel müdürü Stewart Chisam, bu kararı verirken oyuncuların, takımların ve diğer eSpor topluluklarının görüşlerini göz önünde bulundurduklarını iletirken Smite oynayarak geçimini sağlayan oyunculara ve takımlara böyle bir desteğin yapılmasının uzun vadede oyunun ve topluluğun gelişmesine yardımcı olacağını düşündüğünü bildirdi.

 

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir