mix

Sony’den beklenen PlayStation 5 duyurusu geldi

Yavaş yavaş söylentilerin hat safhaya ulaştığı bu dönemde Sony, yeni konsolu PlayStation 5’in 2020 sonunda çıkacağını duyurdu.

Japonya merkezli teknoloji firması Sony’nin en değerli markalarından biri PlayStation. Firma çıkardığı her yeni konsol ile oyun sektörüne yön veriyor ve konsola özel oyunları ile her sene tonlarca ödül alıyor. 15 Kasım 2013 tarihinde çıkan PlayStation 4’den beri yaklaşık 6 sene geçti ve konsol artık yeni jenerasyon oyunları çalıştırırken zorlanmaya başlamıştı. Bu durumla mücadele etmek için firma 2016 senesinde konsolun bir Pro modelini çıkarmıştı fakat o modellerin de zaman zaman fps sorunları yaşadığını görüyorduk.

Dün PlayStation 5’in resmi duyurusu gelmiş oldu. Son 2 senedir ha bu E3’de duyurulacak ha şu konferansta duyurulacak darken bir sürü teori ortaya atılmıştı. 2020’nin sonunda duyurulmasına ek olarak firma yeni konsolun bir kaç özelliğini de duyurdu.

Teknik özelliklerle alakalı pek bir bilgi bulunmuyor fakat şu an duyurulan bilgiler PlayStation 5 ile oyun deneyiminin bir üst seviyeye çıkacağı yönünde. Gamepad daha gerçekçi titreşimler vermek için teknolojik olarak geliştirmeler alacak. Böylelikle farklı durumlarda oyuncular farklı titreşim hisleri yaşayacaklar.

Bir başka değişiklik ise oyun geliştiricilerinin R2 ve L2 tuşları hassasiyetiyle oynayabileceği üzerine. Gamepad’deki R2 ve L2 tuşları farklı kodlamalarla yapımcılar tarafından ayarlanabilecek. Bu sayede ok atma gibi eylemlerde hassasiyetin değişmesiyle çok daha gerçekçi deneyimler yaşanacak.

Şimdilik yeni konsol ile bilgilerimiz bu kadar. Önümüzdeki konferanslarda yavaş yavaş detaylar gelmeye başlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir