Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

StarLadder Minor Avrupa Kapalı Elemeleri 1.gün sonuçları

16 takımın yer aldığı StarLadder Minor Avrupa Kapalı Elemeleri, gün içerisinde yapılan 8 karşılaşma ile başladı. Heyecanlı anlara sahne olan ve 3 maç üzerinden oynanan mücadelelerin sonuçları şu şekilde:

  • CR4ZY(2) vs Nordavind(0)

Günün ilk karşılaşmasında CR4ZY ve Nordavind ekipleri karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk haritası Vertigo olarak belirlendi. İlk yarıda T tarafında mücadele eden CR4ZY ekibi maça hızlı başlayarak 7-0’lık bir seri yapmayı başardı. Seriye dur diyen Nordavind, üst üste 7 round kazanarak durumu 7-7’ye getirse de ilk yarının son round’ını kaybetti ve 8-7 yenik durumda ikinci yarıya başladı. İkinci yarıya da pistol round’ını kazarak başlayan CR4ZY 3 round arka arkaya kazanarak durumu 11-7’ye getirdi. “Full Buy” yapabildiği round’ı kazanan Nordavind 4 round üst üste kazanarak beraberliği sağladı. 11-11. Beraberliğin ardından oyunun iplerini yeniden eline alan CR4ZY takımı, kalan roundların hepsini kazanarak ilk haritayı 16-11 galip kapadı.

Karşılaşmasının 2. haritası olan Dust 2, kafa kafaya giden bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. İlk yarıyı yaptığı 5 round’lık seri sayesinde 8-7 önde kapayan Nordavind ekibi oldu. İkinci yarıda 11-13 geri düşmesine rağmen oyun sonunda yaptığı muhteşem seri ile CR4ZY ekibi, 13-16’lık bir skorla ikinci haritanin galibi oldu. Bu sonuçla maçı 2-0’lık bir galibiyetle tamamlayan CR4ZY bir üst tura çıkarken, Nordavind ise Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise Nemanja ‘nexa’ Isaković oldu.

  • Heroic(2) vs Tricked(0)

Karşılaşmaya Mirage haritasında, CT tarafında başlayan Tricked ekibi, maça 7-1’lik müthiş bir seri ile başladı. Bu serinin ardından dengeyi biraz kaybeden ekip, ilk yarıyı 9-6 önde kapadı. İkinci yarıya rakibinin ilk yarıdaki serisine benzer bir seri yaparak başlayan Heroic, durumu 9-11’e getirdi. İkinci yarıda rakibine sadece 3 round kaybeden Heroic, ilk haritadan 12-16 galip ayrıldı.

Mücadele 2. haritayla birlikte Dust 2’ye taşındı. Dust 2’ye CT tarafında başlayan Heroic, muhteşem bir başlangıç yaparak ilk yarıyı 12-3 önde kapadı.  Buna rağmen moralini ve oyununu bozmayan Tricked ekibi, benzer bir seri yaparak durumu 15-14’e kadar getirse de son round’ı kaybederek Dust 2 haritasında 16-14 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte, Heroic bir üst tura çıkarken, Tricked ise Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise Heroic ekibinden Benjamin ‘blameF’ Bremer oldu.

  • Fnatic(2) vs Maknitude(0)

Maça Nuke haritasında, T tarafında başlayan Maknitude ekibi, 3 round’lık bir seri ile başlangıç yaptı. Karşılıklı kazanılan roundların ardından Fnatic ekibi, 7 round’lık bir galibiyet serisi ile ilk yarıyı 9-6 önde kapadı. İkinci yarıya da aynı hızla başlayan İsveç takımı ard arda kazanılan roundlarla durumu 14-6’ya getirdi. Maknitude ekibi geri dönmeye çalışsa da Fnatic buna izin vermedi ve ilk haritayı 16-9 kazandı.

Maçın 2. Haritası olan Mirage’e CT tarafında başlayan Fnatic, rakibine pek bir şans tanımadı ve ilk yarıyı 12-3 önde kapadı. İkinci yarıda da oyununu devam ettiren takım, haritayı 16-4, seriyi ise 2-0 kazandı. Bu sonuçla Fnatic bir üst tura çıkarken Maknitude Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise Fnatic’ten Ludvig ‘Brollan’ Brolin oldu.

  • BIG(2) vs Sprout(1)

Turnuvanın ilk gününde 3. haritaya giden tek maça Overpass haritasında başlandı. Temsilcimiz XANTARES’in baskın oyunuyla karşılaşmaya iyi başlayan BIG ekibi, ilk yarıyı T tarafında 10-5 önde kapadı. İkinci yarının pistol round’ını da kazandıktan sonra işler daha da kolaylaştı. Rakibine pek fırsat tanımayan BIG, ilk haritayı 16-6 önde kapadı ve seride 1-0 öne geçti.

Maçın ikinci haritası olan Mirage, ilk yarıda başa baş geçen bir mücadeleye sahne oldu. İlk yarıda T tarafında bulunan Sprout ekibi, 8-7 önde olarak ikinci yarıya başladı. İkinci yarıda daha dikkatli ve rakibine fırsat tanımadan oynayan Sprout, ikinci haritayı 16-10 kazanarak seriyi 1-1’e getirdi.

Serinin 3. ve son haritası ise Dust 2 olarak belirlendi. İlk yarıda CT tarafında yer alan Sprout takımı, istediklerini tam olarak yansıtamasa da ikinci yarıya 9-6 önde geçti. Buna rağmen ikinci yarıda CT tarafında bulunan BIG, sakin ve akıllı oyunu ile durumu tersine çevirmeyi başardı ve haritayı 13-16 kazanarak seriyi 2-1’e getirdi ve bir üst tura çıktı. Sprout takımı ise Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise temsilcimiz Ismailcan ‘XANTARES’ Dörtkardeş oldu.

  • OpTic(2) vs GamerLegion(0)

Mücadeye Train haritasının CT tarafında başlayan OpTic, rakibini ezerek ilk yarıyı 13-2 önde kapadı. Bu sonuçla işleri çok zora giren GamerLegion ekibi geri dönüş yapamadı ve OpTic’in 16-5’lik galibiyetini kabullenmek zorunda kaldı.

İkinci haritada işler, GamerLegion için daha iyiydi. Buna rağmen ilk yarıyı CT tarafında 7-8 geride kapadı. İkinci yarının sonlarına doğru oyuna iyice ağırlığını koyan OpTic ekibi, haritayı 16-12 kazandı ve seriyi 2-0’a getirdi. Bu sonuçla OpTic bir üst tura çıkarken, GamerLegion ise Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise OpTic’ten Kristian ‘k0nfig’ Wienecke oldu.

  • mouseports(2) vs Virtus.pro(0)

Temsilcimiz woxic’in de içinde bulunduğu mousesports, karşılaşmaya Nuke haritasının T tarafında başladı. Karşılıklı kazanılan roundların ardından bir seri yapan mousesports, bu seriyle birlikte ilk yarıyı 10-5 önde kapadı. Avantaj elindeyken ikinci yarıdaki pistol round’ını da kazanmayı başaran ekip, ilk haritadan 16-6 galip ayrıldı ve seriyi 1-0’a getirdi.

Karşılaşmanın ikinci haritası olan Nuke’ta ilk yarı çekişmeli geçti. Virtus.pro, ilk yarıyı T tarafında 8-7 önde kapamayı başardı. Fakat ikinci yarıda mousesports’un hızlı başlangıcını engelleyemeyen Polonyalı ekip, haritayı 12-16 kaybetti. Bu sonuçla birlikte mousesports bir üst tura çıkarken, Virtus.pro Low Bracket’a düştü. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu ise temsilcimiz Özgür ‘woxic’ Eker oldu.

  • Windigo(0) vs Ancient(2)

Mücadelenin ilk haritası Dust 2’ye CT tarafında başlayan Ancient, ilk yarıda rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve 12-3 önde olarak ikinci yarıya başladı. İkinci yarıda Windigo ekibi her ne kadar geri dönmeye çalışsa da Ancient buna izin vermedi ve Dust 2 haritasını 16-7 kazandı.

Mücadelenin ikinci haritası Overpass’ta ise turnuvanın şimdiye kadarki en çekişmeli karşılaşması yaşandı. Her iki takımın da iyi oyunları sonrası ilk yarıyı Vendigo ekibi CT tarafında 8-7 önde kapadı. İlk yarıdaki iyi oyun ikinci yarıda da aynı şekilde devam etti ve Ancient beraberliği yakalayarak oyunun uzamasını sağladı. Uzatmalarda daha iyi performans gösteren Ancient ekibi, haritanın 17-19 galibi oldu ve seriyi 2-0 kazandı. Bu sonuçla Ancient bir üst tura çıkarken, Windigo Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise Ancient takımından Nicolas ‘Plopski’ Gonzalez Zamora oldu.

  • North(2) vs NoChance(0)

Günün son karşılaşmasının ilk haritası Mirage idi. Maça CT tarafında başlayan NoChance takımı ilk yarıyı 9-6 önde kapadı. Buna rağmen North, ikinci yarıda üstün bir performans sergileyerek geri döndü ve haritayı 16-13 kazandı.

İkinci harita olan Dust 2’de ise baştan sona North ekibinin üstünlüğü vardı. İlk yarıyı CT tarafında 9-6 önde kapatan ekip, ikinci yarıda da performansını sürdürdü ve haritayı 16-9 kazanarak seriyi 2-0’a getirdi. Bu sonuçla birlikte North bir üst tura çıkarken, NoChance takımı Low Bracket’a düştü. Maçın en değerli oyuncusu ise Nicolas ‘Plopski’ Gonzalez Zamora oldu.

StarLadder Minor Avrupa Kapalı Elemeleri 11 Haziran tarihinde devam edecek. Karşılaşma takvimini aşağıda bulabilirsiniz:

  • 13:00 – Tricked vs Nordavind
  • 13:30 – Sprout vs Maknitude
  • 16:00 – GamerLegion vs Virtus.pro
  • 16:00 – Windigo vs NoChance
  • 19:00 – Heroic vs CR4ZY
  • 19:00 – BIG vs Fnatic
  • 22:00 – OpTic vs mousesports
  • 22:00 – Ancient vs North

Karşılaşmaları buradan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir