mix

Steam, anlık oyuncu sayısında yeni bir rekora imza attı

Avrupa ve Ortadoğu bölgelerindeki sokağa çıkma yasakları veya insanların kendi istekleriyle sokağa çıkmak istememesi sonucu Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor geldi.

PC oyun sektörünün en büyük cephesi Steam anlık oyuncu sayısında yeni bir rekor kırdı. 14 Mart günü 19 milyondan fazla anlık oyuncuya sahip olan Steam bu konuda yeni bir rekor oluşturmuş oldu. Steam’in kendi sitesindeki verilere göre 19,728, 027 oyuncu geçtiğimiz saatlerde Steam üzerinden oyun oynadı.

Oynanan oyunlara baktığımızdaysa şaşırtmayan bir liste var. Genelde olduğu gibi bu dönemde de en çok oynanan oyunlar CS:GO ve Dota 2 oldu. Bu iki oyunun ardından Rainbow Six Siege, Path of Exile, GTA V ve Destiny 2 gibi oyunlar da oldukça fazla oynandı.

1 milyonun üzerinde oyuncu sayısına ulaşan CS:GO Twitter üzerinden bu rakama ulaştıkları için teşekkür etti.
Tabi bu artışın muhtemel sebebi olarak Coronavirus’ü gösterebiliriz. İtalya, İran gibi ülkelerde direk sokağa çıkma yasağı ilan edilirken diğer ülkelerde de hükümetler gerekmedikçe sokağa çıkılmaması gerektiğini söylüyor. Birçok ülkede de okullar belirli bir süreliğine tatil edildi. Hal böyle oyunca yılın bu vaktinde de olsa insanlar oyunlara sarılmaya başladı. Önümüzdeki günlerde belki bu sayı daha da artabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir