mix

Steam’den yayın yapmak artık mümkün!

Steam’in herkesin indirip kullanabileceği son sürümü ile artık tüm oyuncular istedikleri gibi canlı yayın yapabilecek. Denemek isteyenlerin yapması gereken tek şey ise Steam versiyonlarını güncellemek.

Valve geçtiğimiz senenin son günlerinde tüm oyuncuların arkadaşlarının ya da kendi oyunlarının yayınlarını yapabileceği bir canlı yayın özelliğini Steam’e kazandıracaklarını duyurmuştu.

Bahsi geçen canlı yayın özelliği sadece Steam beta sürümü için geçerliyken geçtiğimiz gün gelen güncellemeyle birlikte artık tüm oyuncuların kullanımına sunulmuş durumda. Denemek için yapmanız gereken tek şey ise cihazınızda yüklü olan Steam’i güncellemek ve herhangi bir oyunda bulunan arkadaşlarınızdan birinin ismine sağ tıklayıp “Oyunu İzle” seçeneğine yönelmek. Eğer arkadaşınız da kabul ederse oynadığı oyunu siz aynı oyuna sahip olmasanız da izleyebileceksiniz.

steam_stream_story

Buna ek olarak Topluluk sekmesine geldiğinizde çıkan seçeneklerin en altına Canlı Yayın kısmı da eklenmiş durumda. Bu sekmeye tıklayarak dünya üzerinde ya da çevrenizde bulunan oyuncuların o an neler oynadıklarını görebileceksiniz.

Bu canlı yayın özelliği daha çok yeni ve halen beta adı altında çalışıyor. Ancak anladığımız kadarıyla Valve, şu an canlı yayın konusunda en bilinen site olan Twitch’e rakip olmak için elinden geleni ardına koymayacak.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir