mix

TESFED, yeni kurulan Avrupa Espor Federasyonu üyesi oldu

Yaklaşık 1 buçuk yıldır kuruluş hazırlıkları yapılan Avrupa Espor Federasyonu, Türkiye Espor Federasyonu TESFED’in kurucu üye olarak dahil olduğu 23 ülkenin katılımıyla kuruldu.

Öncesinde Paris ve Lozan’da yapılan çalışmalarda birliğin kurulması kararlaştırılmıştı. 28 Mayıs 2019’da Lozan’da gerçekleşen toplantıya, Türkiye’yi temsilen TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir ve Asbaşkan Esat Kahyaoğlu katılmıştı. Toplantıda Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İngiltere, İsrail, İsviçre ve Rusya temsilcileri de kuruluş konusunda anlaşmaya varmıştı.

23 Avrupa ülkesinin Brüksel’de bir araya geldiği dünkü nihai toplantıda kuruluş gerçekleştirildi. Kar amacı gütmeyerek Avrupa’da espor faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kurulan federasyon aynı zamanda ülkelerde espor bilincinin gerçekleşmesi için de çalışmalar yürütecek.

Yapılan seçim sonrasında, Almanya Temsilcisi Hans Jagnow federasyon başkanı seçildi. TESFED başkanı Alper Afşin Özdemir ise 22 geçerli oyun 19’unu alarak yönetim kurulunda yer aldı. Diğer üyeler ise Rusya’dan Emin Antonyan, Slovakya’dan Karol Cagan ve İsrail’den Ido Brosh oldu.

TESFED ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonundan sonra Türkiye’de devlet tarafından kurulan ikinci espor kurumu olma niteliğini taşıyor. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu bundan önce espor faaliyetlerini de kapsayacak şekildeydi. Ancak TESFED’in kuruluşu sonrasında espor faaliyetleri özerkleşti ve süreç böylece hızlanmış oldu.

Avrupa Espor Federasyonu ise Uluslararası Espor Federasyonu sonrasında kurulan ikinci ulus üstü kuruluş oldu. Dört kıtayı kapsayacak şekilde çalışan IESF sonrasında daha yerel olarak adlandırabileceğimiz bu federasyon, faaliyetlerin yoğunlaştığı bölge olan Avrupa adına kesinlikle fark yaratacaktır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir