mix

Turkcell oyun platformu Gamecell’i tanıttı

Ülkemizde de hızlı bir şekilde gelişen oyun sektörüne kayıtsız kalmayan Turkcell, Gamecell adlı yeni oyun platformunu açıkladı. Tüm oyuncular bu portaldan oyun satın alabilecek, oyun haberlerini takip edebilecek ve eSpor turnuvalarına katılabilecek.

Ülkemizde hem oyun sektörünü hem de eSpor’u yakından takip eden ve sponsorluk anlaşmaları yapan Turkcell, kendi oyun platformu Gamecell’i duyurdu. Oldukça kapsamlı bir portal olması amaçlanan sitede oyuncular oyun satın almanın yanı sıra oyun haberlerini de takip edebilecek. Turkcell bu platform ile Türkiye’deki 30 milyon oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.

Gamecell kapsamlı olmasının yanı sıra kullanıcılara birçok özellik de sunuyor. Platformun ilk göze çarpan hizmeti oyuncuların Adil Kullanım Kotası’na bağlı olmadan oyunlarını indirebilecek olması. Superonline fiber kullanan oyuncular sitedeki Turbo Butonu’na tıklayarak bu kotaya ve hız limitine takılmadan oyunlarını bilgisayarlarına indirecek. Bununla beraber Gamecell ile taksitle oyun alma dönemi de başlamış olacak. Turkcell veya Superonline kullanıcısı oyuncular satın almış oldukları oyunları bu faturalara yansıtabilecek. Özellikle bu kolaylığın sağlanması ile Gamecell hem etkileşim kitlesini arttırmış olacak, hem de herkese istediği oyunu rahatlıkla satın alma imkanı sağlayacak. Bunların yanı sıra Gamecell açılışa özel ilk bir ay süresince tüm oyunlarda %25 indirim yapacak.

Oyun dünyası bir yana, eSpor dünyası da hızlı bir şekilde büyüyor. Gamecell bu konuda da ciddi bir adım attı ve platformun turnuva düzenlemek veya oyuncu bilgilerine ulaşmak için kullanılacağını da açıkladı. Gamecell üzerinden takım kurup turnuvalara katılabilecek olan oyuncular, platformun düzenlediği büyük etkinliklerde canlı seyirci karşısında performans gösterme fırsatı yakalayacak.

Beş ana kategoriden oluşan Gamecell’de HIVE kategorisinde eSpor etkinlikleri ve turnuvalar ile ilgili tüm haberler bulunacak. BUZZ oyun sektörü ile ilgili haberlerin toplandığı kategori, ePİN ise Free-to-Play oyunlar için PIN satışının yapıldığı alan olarak kullanılacak. MARKET kısmında oyun satışı gerçekleştirilecek ve APP kısında ise yerli oyun geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler toplanılacak.

Turkcell’in Gamecell hamlesinin oldukça iddialı olduğunu söylememiz mümkün. Dünyada muadillerine baktığımızda Türkiye’de oluşturulan böyle bir oyun platformunun ülkedeki sektörün büyümesinde büyük bir rol alacaktır.

 

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir