Son Şampiyon Türkiye eFIBA Sezon 1'e 5’te 5 ile Başladı! mix NBA 2K

Türkiye Millî NBA 2K23 Takımı eFIBA Avrupa Şampiyonu Oldu!

eFIBA Avrupa Şampiyonası finalinde Fransa’ya karşı oynanan 3 karşılaşmanın sonunda 2-1 mağlup eden milli takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.

Yarı finalde Portekiz’i 2-1 geçen Türkiye, finalde İspanya engelini 2-0 ile aşan Fransa’yla karşılaştı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan 3 karşılaşmanın sonunda, 13 sayı geriden gelerek son saniye üçlüğü ile kazanan milli takımımız Fransa’yı 57-54 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Tamamı Fenerbahçe Espor oyuncuları olan Kadir Pektaş, Tansu Aksoy, Birkan Cengir, Eren Demirtaş, Mecit Can Boy ve Sabri Aksoy’dan kurulu takımımız, 3. kez Avrupa Şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı. Yayıncı Alper Biçen  ve Muratcan Gökdemir anlatımıyla büyük bir ilgi takip edilen edilen seride son maçın son saniyesine kadar heyecan hiç eksik olmadı.

eFIBA Avrupa Finali Türkiye – Fransa

1. Maç

BreakerTheBeast’ın yarı finalde gösterdiği mükemmel performans ile final mücadelesi inanılmaz bir seviyeye çıkmıştı. Takımımız yakaladığı hücumlarla öne geçmeye çalışsa da Eren tarafından bulduğumuz sayılar skoru kapatmaya yetmedi. BreakerTheBeast bu maçta hem skorer anlamda hem asist anlamında yaptığı baskılarla takımına ilk maçı kazandıran en önemli etken oldu.

Türkiye-Fransa 1. Maç
Türkiye-Fransa 1. Maç

2. Maç

İkinci maçta takımımız tüm sahada tek bir vücut gibi oynadı. Maçın başlamasında itibaren Fransa’nın gerçekleştirdiği tüm taktiklere bir çözümü oldu. Fransa ilk maçta yakaladığı pas trafiğini yakalayamadı ve hücumları sırasında savunma oyuncularımız tarafından her hücumları durduruldu. Sayı anlamında tüm ilerleyen dakikalarda top çalmalarımızla da öne geçtiğimiz mücadeleden önde ayrılarak durumu 1-1 yaptık

Türkiye-Fransa 2. Maç
Türkiye-Fransa 2. Maç

3. Maç

Büyük fina Sayı farkını kapatmak için uğraştığımız final mücadelesinde ilk yarıyı 5 sayı geride tamamladık. Fransa her hücum başlangıcında yıldız oyuncuları BreakerTheBeast ile topu buluşturmayı başardılar velde artık şampiyonun belli olacağı maç başladı. BreakerTheBeast önderliğinde Fransa bir tarafta, Three peat yapma hedefiyle Millilerimiz bir tarafta parkeye indi. Maçın ilk dakikaları bizler için şanssız geçti. sayıyı buldular. Rebound anlamında pozitif yönde sonuçlar elde etseler de savunma tarafında millilerimiz maçın 3. periyodunda üstünlüğü ele aldılar. Burada savunma oyuncularımızın sergilediği çok üst düzey seviyede oldu. Mücadele ile sayılarını durdurmaya başladıktan sonra hatalar yapmaya başlayan Fransa karşısında sayı farkını kapatmayı başardık. Top çalmalarına devam eden oyuncularımız sayesinde sayı farkını hızlıca kapatan millilerimiz son 1 dakika 45 saniye kala tek taraflı bir oyun oynadılar.

Kader Dakikaları

Sayı farkını 2’ye kadar indirmeyi başaran takımımız Fransa’nın gerçekleştirdiği son pozisyonda topu çalmayı başardılar ve 20 saniye sayı bulma şansı yakaladı. Bizim için tarihi bir an olan hücumda oyuncumuz Eren Demirtaş fauldan 2 sayı bulmayı başardı ve durum 54-54 oldu. Millilerimiz skoru eşitledikten sonra Fransa topu kenardan oyuna sokmak için mola aldı ancak topu oyuna sokarken topu kapmayı başaran millilerimiz topu Eren’e vermeyi başardı ve karşı sahaya geçtik. Son 10 saniyelik hücumda topu taşıyan oyuncumuz Eren son saniyelerde topu diğer skorer oyuncularımızdan Mecit Can Boy’a attı ve tüm Türkiye Mecit tarafından kullanılan topa baktı. Mecit bizler için bir tarih yazarak 1 saniye kala elinden çıkardığı 3 sayılık atış ile basketi buldu ve Türkiye’ye 3. Kez eFIBA Avrupa Şampiyonluğunu getirdi.

Maçın ardından Türkiye Espor Federasyonu Twitter hesabından da tebrik mesajı yayınlandı.

5mid ekibi olarak 3. kez Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Millî NBA 2K23 Takımı’mızı ve emeği geçen herkese tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

eFIBA Avrupa Yarı Final Aşamasında Neler Yaşanmıştı ?

Grup aşamasında tek günde 5 farklı takımla mücadele eden Türkiye, 5 karşılaşmada da galip gelerek grubunu lider tamamlayan ekibimizin yarı finaldeki rakibi kendi grubunda karşılaştığı 5 maçın 4’ünü başarıyla geçen Portekiz ekibi olmuştu.

eFIBA Avrupa Yarı Finali Türkiye Portekiz

1. Maç

eFIBA Avrupa Şampiyonası yarı final mücadelesinde Türkiye ve Portekiz büyük finale kimin yükseleceğini belirleyen maç için parkeye çıktılar. İlk dakikalarda 11 sayılık tempo yakalayan Portekiz savunma anlamında kusursuz bir oyun sergiledi. Takımımızın en skorer oyuncularından Eren Demirtaş bulduğu pozisyonlarla maçtaki sayılarımızı almayı başardı. İkinci periyotun başlamasıyla beraber Türkiye grup aşamasında sergilediği hatasız oyunu yine gösterdi ve 21 sayılık mükemmel bir set geçirmeyi başardı. Pota altında gerçekleşen rebound pozisyonlarında Portekizli oyuncular başarılı performans sağlamalarına rağmen takımımızın kurduğu baskıya dayanamadılar ve millilerimiz yarı final mücadelesindeki ilk maçı kazanmayı başardı.

2. Maç

Portekiz için tamam mı devam mı maçı başladı. Portekiz ekibi tarafından yapılan savunma tam anlamıyla kale savunması millilerimiz tarafından geçilemedi. PTCreative ve Henri_Jones rebound’da toplam 15 top almayı başardı. Portekiz ekibi yaptığı baskılar nedeniyle takım oyuncularımız oynayamadı ve sayı konusunda büyük sıkıntılar yaşadık. Oyuncumuz Kadir Pektaş 19 sayılık katkı sağlamasına rağmen puan farkını kapatmayı başaramadık ve ikinci maçtan mağlubiyetle ayrıldık.

3. Maç

Finale yükselen ilk takımı belirleyecek heyecanın en dorukta olduğu maç başladı. 2 Kez Avrupa Şampiyonu Millilerimiz için tek odak şampiyon olarak turnuvayı tamamlamaktı. Bu fikirle parkeye çıkan takımımız parkede tek vücut gibi oynadı. Hücum aşamasında sergilediği pas trafiği ile başarılı sayılar bulmayı başardı. Portekiz savunmalarda hatalar  yaptıktan sonra oyuncuların performansları bir bir düşmeye başladı ancak PTCreative takımını maçta tutmak için elinden geleni yapsa da Türkiye karşısında takımını daha fazla ayakta tutamadı ve 2 Kez Avrupa şampiyonu Türkiye yine yeniden finale yükseldi.

5mid ekibi olarak 3. kez Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Millî NBA 2K23 Takımı’mızı ve emeği geçen herkese tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir