mix

Turtle Beach, Roccat’i satın aldı

Dünyaca ünlü oyuncu kulaklığı markası Turtle Beach, Roccat’i satın alarak Avrupa pazarına girdi.

Özellikle Kuzey Amerika’da yakaladığı başarıyla bilinen Turtle Beach, dünyanın her yerinde satış yapan bir firma. Ancak Amerika’daki ünü bizim taraflarda pek yok. Avrupa pazarında bilinen markalardan biri olan Roccat ise daha önce espora da adım atmış bir oluşum. Alman markası birçok espor takımına sponsor olmuş ve aynı zamanda kendi takımını da kurmuş, bu alanda tecrübeli bir firma. Yapılan açıklamaya göre ise Turtle Beach, Roccat için tam 19.2 milyon USD ödedi.

Turtle Beach oyun kulaklıkları alanında dünyanın sayılı firmalarından biri. Roccat ise oyuncular için birçok farklı ekipman üretiyor. Bu anlaşmayla birlikte Amerikalı şirket oyuncular için ürettiği ürün yelpazesini genişletebilir.

Özellikle 2015-2016 yılları arasında EU LCS’te mücadele eden takım burada birçok espor sever tarafından tanınmıştı. Team Roccat ligin ortalama takımlarından biriydi. Ancak takım Jankos ve Nukeduck gibi isimleri espora kazandıran organizasyonlardan biri.  Roccat daha önce Starcraft 2 ve Counter Strike: Global Offensive sahnelerine de giriş yaptı ancak bu alanlarda aradığını bulabildiği pek söylenemez.

Amerikalı firma bu yatırımla önemli bir adım attı. Eğer ki şirket Roccat’in espora gösterdiği önemi göstermeye devam ederse, ileride çok farklı sponsorluk anlaşmaları ve belki takımlar görebiliriz. Tabii bunu zaman gösterecek.  İlerleyen günlerde markanın nasıl adımlar atacağınıı göreceğiz. Bakalım ilerleyen günlerde bizleri bu konuda nasıl haberler bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir