mix

Twitch, ABD Milli Basketbol Takımı’na sponsor oldu

NBA’in sponsorlarından Twitch, ABD Milli Basketbol Takımı’nın yayın sponsoru oldu.

Özellikle son yıllarda inanılmaz bir çıkış yakalayan Twitch, sponsorluk konusunda da yelpazesini geniş tutuyor. Her geçen gün izlenme sayılarında artış gören şirket düzenlediği turnuvalar ve etkinliklerle en tepeyi rakiplerine bırakmıyor. Daha önce dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan NBA ile sponsorluk anlaşması imzalayan kuruluş basketbol yatırımlarına bir yenisini ekledi. Twitch, ABD Milli Basketbol Takımı’nın yayın sponsoru oldu.

Yapılan açıklamaya göre anlaşma 2020 yılına kadar sürecek. Twitch, ABD Milli Basketbol Takımı’nın katılacağı büyük turnuvaların yayınlarını yapacak. Anlaşma yakın tarihte düzenlenecek FIBA Dünya Şampiyonası ile başlayacak. Şirket daha önce NBA ile yaptığı anlaşmada 2K League’in yayın haklarına sahip olmuştu. Bu sayede ligin bütün maçları Twitch üzerinden yayınlanıyordu.

Yayın hayatına 2011 yılında başlayan şirket Justin TV kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kuruldu. Kısa sürede büyük ilgi gören site 2014 yılında 970 milyon dolar karşılığında Amazon’a satıldı. O dönemden bugüne gelinen nokta ise gerçek bir başarı örneği diyebiliriz.

NBA maçlarının Twitch’e gelmesi uzun bir süre beklenmiyor. Bilindiği üzere NBA, yayın hakları için ESPN, ABC ve TNT gibi geleneksel televizyon kanallarıyla anlaşmış durumda ve söylenene göre imzalar 2025 yılına kadar atılmış. NBA maçlarını Twitch üzerinden izlememize bir hayli süre olsa da ABD Milli Basketbol Takımı ili atılan bu adım gelecek için de büyük önem arz ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir