mix

Twitch, Kadınlar Ulusal Hokey Ligi’nin Yayıncısı Oldu

Espor dünyasının bir numaralı yayın platformu Twitch , bu kez de Kadınlar Ulusal Hokey Ligi (NWHL) ile bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Son yıllarda espor müsabakalarının yanı sıra NBA, NFL gibi geleneksel spor ortaklıkları ile gündeme gelen şirketten, yeni yeni filizlenen kadınlar hokeyine de destek geldi.

NWHL Nedir?

2015-16 sezonunda başlayan ve yalnızca beş takımdan oluşan turnuva, sporda cinsiyet eşitliğini hayata geçirmek gayesiyle birlikte “hokey erkek sporudur” anlayışını yıkma mücadelesini sürdüren bir topluluk. Turnuvanın ikinci senesinde ise ayrıca önem arz eden bir an yaşandı: Buffalo Beauts forması giyen Harrison Browne, Kuzey Amerika’da profesyonel takım sporlarının ilk transseksüel sporcusu oldu ve NWHL’in bu konuda da öncü bir oluşum olmasının önünü açtı.

Ligin son şampiyonu, finalde Buffalo Beauts takımını yenen Boston Pride olurken; yılın en değerli oyuncusu ise Buffalo Beauts takımının golcüsü Maddie Elia seçilmişti.

Anlaşma Neler İçeriyor?

Üç yıllık anlaşma NWHL maçlarının yayınlanması ve içerik işbirliklerinden oluşurken; organizasyonun yaygınlaşması, takip eden sporsever sayısının ve sporcu gelirlerinin artması da diğer asli hedefler arasında yer alıyor.

5 Ekim’den itibaren tüm NWHL sezonu, Isabell Cup adı verilen şampiyona finalleri ve her türlü özel etkinlik Twitch üzerinden canlı yayınlananacak.

NWHL kurucusu ve hali hazırdaki yöneticisi olan Dani Rylan “Twitch’te yayınlanacak her müsabaka, kadın hokeyine yeni izleyici getirirken; bir yandan da maddi/manevi her yönden gelişmemizi sağlayacak.” Diyor. Rylan, NWHL’nin bu ortaklık sayesinde ilk kez yayın geliri elde edeceğinden ötürü de ayrıca heyecanlı. Twitch ile yapılan sponsorluk anlaşmasına göre yayınlardan elde edilecek gelirin %50’si oyuncular ile organizasyon arasında paylaştırılacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir