mix

Twitch’in başı Rus medya deviyle büyük dertte

Rusya Federasyonu’nun en önemli medya kuruluşlarından olan Rambler Group, münhasır yayıncılık haklarını ihlal eden Twitch’e yaklaşık 3 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

İnternetin en büyük içerik yaratıcılığı sitesi olan Twitch; dünyanın her yerinde olduğu gibi Rusya’da da milyonlara ulaşan üye portföyüne sahip, devasa bir platform. 2019 yılında fiziksel spor yayınlarına da (NWFL anlaşması haberi) büyük yatırımlar yapan platformun başı, yine fiziksel spor yayınlarına milyonlarca dolar yatırım yapan Rambler Group ile fena halde derde girmiş durumda.

Rambler Group, 2019 yılında İngiltere Premier Ligi’nin Rusya’daki tüm yayıncılık haklarını 3 yıllığına satın alan büyük bir medya devi. Şirket, Twitch’in ve Twitch’teki Rus yayıncıların yayıncılık haklarını ihlal ettiğini iddia ederek söz konusu davayı açtığını belirtiyor. Davaya dayanak olarak gösterilen yayınlarda anlık 36.000’e varıa izleyici sayısı görünüyor. İzleyici başına yaklaşık 5 rublelik tazminat isteminde bulunan şirket, toplamda 2.84 milyar dolarlık bir tazminat istemekte.

Tazminat isteminin yanında Twitch’in Rusya’dan kalıcı olarak yasaklanmasını da talep eden Rambler Group yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda Twitch platformuna verebildikleri zararı verme amacında olduklarını açıkça ortaya koymaktalar. Twitch ise kendilerine resmi bir başvuru olmadığını; ancak yine de söz konusu yayıncıların platformdan uzaklaştırılarak hak sahibi şirketin mağduriyete uğramasının önüne geçildiği iddiasıyla kendini savunmakta.

Tüm dünyada dijital telif haklarını koruyan Digital Millennium Copyright Art, (Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası) Rusya’da yürürlülükte değil; dolayısıyla tamamen Rus hukukunun insafına kalan Twitch, bakalım 20 Aralık’ta 5.duruşması görülecek davadan paçayı kurtarmayı başarabilecek mi?

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir