mix

Twitch’te Call of Duty: Warzone izlenmeleri 30 milyon saati geçti

Call of Duty: Warzone çıkış haftasında Twitch’te toplam 30 milyon saat izlenmeyi aştı.

Call of Duty’nin yeni çıkan free-to-play oyunu Call of Duty: Warzone bekleneni veriyor. Battle Royale türündeki oyun Twitch’te de inanılmaz ilgi çekti. Stream Hatchet verilerine göre çıkışından tam bir hafta sonra oyun platformda 30 milyon izlenmeyi geçti.

Call of Duty: Warzone bu istatistikle beraber geçen haftanın Twitch’te en çok izlenen oyunu oldu. Warzone’dan sonra en çok izlenen oyun 22 milyon saat ile League of Legends oldu. İstatistiğin ne kadar yüksek olduğunu şöyle de anlayabiliriz; League of Legends, Dota 2 gibi oyunlar bile haftalık 30 milyon saat izlenmeyi yılda büyük turnuvaların denk geldiği birkaç hafta aşabiliyor. Yakın tarihte çıkışıyla böyle bir etki yapan oyun Apex: Legends olmuştu. Apex de CoD gibi haftalık 30 milyon saati ilk haftasında aşmayı başarmıştı.

Tabii bunun en büyük etkilerinden biri, Koronavirüs. Birçok ülke karantinadayken (karantinada olmayan ülke vatandaşları da evlerinden asgari şekilde çıkarken) Twitch izlenmeleri oldukça artmıştı. CoD: Warzone izlenmeleri de bu verilerle doğru orantılı oldu.

30 milyon saatlik izlenmenin 3 milyonunu tek biri kişi üstenldi; Eski CS:GO pro oyuncusu Summit1lg. Yayında oyunu 90 saatten fazla oynayan oyuncu ortalam 35.000 izleyici ile toplamda 3 milyondan fazla izlenmeyi başardı.

Bakalım CoD: Warzone başarısını devam ettirebilecek mi yoksa ilk hafta sonrası ilgiyi hemen kayıp mı edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir