mix

Ülkemizden Helioses’in katıldığı Read Bull Player One 2019 tamamlandı

Global bir League of Legends 1v1 turnuvası olan Red Bull Player One 2019 geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Kanadalı oyuncu Jumong turnuvanın kazananı oldu.

Brezilya’daki Riot sahnesinde gerçekleşen turnuva 30 Kasım – 1 Aralık tarihi arasında gerçekleşti. Katılan 28 ülke şu şekilde; Arnavutluk, Arjantin, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Japonya, Portekiz, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Krallık.

Ülkemizde daha önce 8 Ağustos’da duyurusu yapılan ulusal elemler sonrasında 22 Eylül’de Riot Sahnesinde bir etkinlik düzenlenmişti. Daha önceki maçlar sonucunda 22 Eylül tarihinde 16 oyuncu 1v1 turnuvasında birbirleriyle mücadele etmişlerdi. Bu ulusal etkinlik sonucunda ülkemizden uluslararası turnuvaya Can “Helioses” Bozacı katılmaya hak kazanmıştı. Helioses Brezilyada da son 16 turuna kadar çıkmayı başarmış fakat son 16 turunda Alman rakibine 2-1 kaybetmişti.

Amatöre oyunculara profesyonel oyuncu deneyimi sunan turnuvaya Dünya genelinde 4000’i aşkın oyuncu katılmıştı. Önce kendi ülkelerinde sonra uluslararası başarılar elde eden oyuncular arasında şampiyon Kanadalı Jumong oldu. Ülkemizden katılan Helioses turnuva sonrasında; “Etkinlik atmosferinin gerçekten eşsiz olduğunu söyleyebilirim. Sahneye çıkınca zaten bir heyecan yaşıyorsunuz ve bir maç kaybedince elendiğiniz için gerçekten çok stresli olduğunu söyleyebilirim. İlk 3 turu çok rahat kazanacağımı bekliyordum fakat ikinci maçta çok fazla hata yaptım ve elendim.” açıklamalarında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir