Ünlü oyun yazarı Chris Avellone taciz suçlamaları ile karşı karşıya mix

Ünlü oyun yazarı Chris Avellone taciz suçlamaları ile karşı karşıya

Oyun dünyasının önde gelen video oyun yazarlarından Chris Avellone, birden çok kişi tarafından cinsel taciz ile suçlanıyor.

Eğlence sektöründe bir şekilde adını duyurmuş insanların, taciz suçlamaları ile karşı karşıya kaldığını daha önce de görmüştük. Bu suçlamalarda ismi geçen en son kişi, oyun dünyasında ismi çokça geçen Chris Avellone oldu.

Daha önce Star Wars: Knights of the Old Repuclic II, Fallout: New Vegas, Prey, Star Wars Jedi: Fallen Order gibi yapımlarda yer alan yazar şu anda ciddi bir suçlama ile karşı karşıya. Birden fazla kadın oyun geliştiricisi sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda Chris Avellone’un kendilerini ve daha birçok kadını taciz ettiğini iddia ettiler.

İddialara göre ünlü oyun yazarı sosyal medyadaki, etkinliklerdeki ve çevresindeki kadınlara istismarda ve tacizde bulunuyordu. Yapılan açıklamalara göre Chris’in taciz ettiklerinin büyük bir çoğunluğunu kendinden çok daha küçük kızlar oluşturuyor.

Bu iddiaların ardından kendisi ile çalışan firmalardan yaptırımlar uygulanmaya başladı. Dying Light 2’nin geliştiricisi Techland, Chris Avellone ile tüm ilişkilerini sonlandırdıklarını açıkladı. Aynı şekilde The Waylanders’ın geliştiricisi Gato Studio da Chris’i projeden aldıklarını duyurdu. Ayrıca Paradox Interactive’in geliştirdiği Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’de Chris Avellone’nin çalışmaları da oyundan kaldırılacak.

Ortada henüz konu ile ilgili bir dava yok fakat iddiacıların açıklamaları ve Chris’in sosyal medyadaki tavırları olayı doğrular nitelikte. Yine de kendisi henüz konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapmadı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir