mix

Ünlü yayıncı Ninja, Youtube’da bir canlı yayın gerçekleştirdi

Microsoft’un yayın platformu Mixer’in kapanmasıyla boşta kalan ünlü oyun yayıncısı Ninja, geçtiğimiz gün Youtube üzerinden bir yayın açtı.

Tyler “Ninja” Blevings geçtiğimiz Çarşamba günü YouTube üzerinden bir canlı yayın gerçekleştirdi. Mixer’in Facebook ile anlaşmasından sonra Facebook ile devam etmeyeceğini söyleyen yayıncının nerede devam edeceği merak konusuydu.
Çarşamba günü yaklaşık 1.5 saat yayın yapan Ninja, yayında Fortnite oynadı ve 160,000’in üzerinde anlık izleyiciye de ulaşmaya başardı. Timthetatman, Courage ve Drlupo’nun da katıldığı yayının tekrarı Çarşamba gününden itibaren 3.3M izlenmeye ulaştı. Başarılı yayıncı Youtube kanalında toplam 2.2 milyar izlenmeye sahip.

Youtube üzerinden herhangi bir kontrat imzalamayan yayıncı, kendi isteği üzerine platformda yayın yaptı. Yani henüz herhangi yayın platformu ile anlaşmış değil. Yaptığı yayında çok geç olmadan başka yayınlar da yapacağını duyurdu.

Rod Breslau’nun daha önce attığı tweet’e göre Ninja Mixer’dan toplam 30M dolar kazanmıştı. Facebook Gaming bu miktarın neredeyse iki katını teklif etmişti fakat Ninja teklifi reddetmişti. Amerika’da basketbol ve futbol oyuncularının sadece bazılarının kazandığı bu astronomik rakamların yanında Ninja anlaşacağı platformdan bu miktarların bile üzerinde kazanacak gibi görünüyor. Ninja’nın Facebook Gaming ile anlaşması da mümkün.

Shroud ve Ninja’nın Mixer’a geçişinden sonra da Facebook Gaming’den ülkemizdeki önemli yayıncılar da dahil olmak üzere önemli transferler gelmişti. Son iki senedir başarılı yayıncıların bir sporcu ya da aktör gibi çok yüksek rakamlı anlaşmalar imzalaması sektörün gidişatını oldukça değiştiriyor gibi. Bakalım Ninja’nın bir sonraki durağı neresi olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir