mix

Uzun bekleyiş sona erdi, Bannerlord sonunda erken erişime açıldı

Dünya çapında en çok bilinen Türk oyunlarından Mount and Blade: Warband’ın devam oyunu Mount and Blade II: Bannerlord, sonunda oyuncuların beğenisine sunuldu.

Yaklaşık 8 yıldır beklenen, hatta bir kere silinip tekrar baştan yapılan ve artık “meme” konusu haline gelmiş o dillere destan oyun Bannerlord, 30 Mart tarihi itibariyle erken erişime açıldı. Oyunu Steam hesabınız varsa Steam’de 135 TL’ye alabilirsiniz. Normalde 150 TL fiyat etiketine sahip oyun, erken erişimin ilk 2 haftasına özel %10 indirimle sunuldu. Eğer Mount and Blade: Warband oyununa da sahipseniz özel olarak %10 indirim daha (120 TL) alıyorsunuz.

Oyun çıkışından sadece 1 buçuk saat sonra Steam platformu üzerinde 100.000 anlık oyuncu sayısına ulaştı. Oyun ayrıca Steam Market sayfasının da kısa süreli çökmesine sebep oldu. Bannerlord, Steam’de anlık oyuncu sayısında dünya üzerinde 3. oldu. 1.likte CS:GO, 2.likte ise bir başka Valve oyunu DotA 2 var.

Ayrıca oyun içinde Türk oyunculara bir sürpriz vardı. TaleWorlds oyunun erken erişiminde Türkçe dilinin olmayacağını, ama sonradan diğer dillerle birlikte eklenmeye başlanacağını söylemişti. Türkçe dilinin olmayacağını öğrenen Türk oyuncu topluluğu, o zaman büyük tepki göstermişti. Fakat 30 Mart’ta kullanıcılar oyunu indirip açtığında, dil sekmesinde Türkçe dili vardı. Oyunun arayüzü ve altyazıları Türkçe yapılabiliyordu.

Bu uzun bekleyiş ayrıca yayın platformlarının da çalkalanmasına sebep oldu. Dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan canlı yayın platformu Twitch, Bannerlord’un çıkmasıyla patlama yaşadı. Bannerlord; CS:GO, LoL, PUBG, DotA 2 gibi çok büyük topluluğu olan oyunları geçerek Twitch’te anlık olarak en çok izlenen oyun oldu.

Oyun yabancı yayıncıların yanında Türk yayıncılar tarafından da büyük ilgi gördü. Jahrein Twitch’te anlık olarak 25 bin+ kullanıcı tarafından, Elraen ise 30 bin+ kullanıcı tarafından anlık olarak izlendi. Ayrıca Jahrein, oyunla alakalı kısa bir eleştiri yaptı.

https://twitter.com/jahreindota/status/1244654427258175488

Oyunun Steam üzerindeki minimum sistem gereksinimleri şöyle:

    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit only)
    • İşlemci: Intel® Core™ i3-8100 / AMD Ryzen™ 3 1200
    • Bellek: 6 GB RAM
    • Ekran Kartı: Intel® UHD Graphics 630 / NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB / AMD Radeon™ HD 7850 2GB
    • Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Entegre GPU sistem RAM’inden 2GB ek alan gerektirebilir. Nihai çıkışta bu tahminler değişiklik gösterebilir.

Oyuna ilk giriş yaptığınızda karakterinizin kültürünü seçiyorsunuz. Oyunda 6 tane farklı kültür var. Bunlar Vlandiyalılar, Sturgiyalılar, İmparatorluk, Aseray, Kuzaitler, Batanyalılar. Kültürlerin her birinin oyuna doğrudan etki eden özellikleri var. Bunlar şöyle ki;

Vlandiyalılar – Askerler savaşlardan %20 daha fazla Tecrübe Puanı kazanır.

Sturgiyalılar – Karlı topraklar %20 daha az yavaşlatır.

İmparatorluk – Şehir projelerine, sur onarımlarına ve kuşatma silahlarına %20 inşaat hızı bonusu.

Aseray – Kervanları oluşturmak %20 daha ucuzdur, %10 daha az ticaret gelir kaybı.

Kuzaitler – Sefer haritasında atlılar için %10 ekstra hız bonusu.

Batanyalılar – Ormanlar %10 daha az yavaşlatır.

Karakterin kültürünü seçtikten sonra sizi oldukça detaylı bir karakter oluşturma penceresi karşılıyor. Burada karakterinizi istediğiniz şekilde oluşturabiliyorsunuz. Karakterinizi oluşturduktan sonra Warband’da da olan aile hikayenizi belirleme yeri geliyor.

Aile hikayeniz, karakterinizin özelliklerini etkiliyor. Örneğin aileniz paralı askerse Serserilik ve Kundaklı Yaylar becerilerine 10 seviye ve 1 odak puanı, Kontrol özelliğine 1 puan ekleniyor. Aileniz bir barona hizmet ediyorsa Binicilik ve Gönderli Yaylar becerilerine 10 seviye ve 1 odak puanı, Sosyallik özelliğine 1 puan geliyor. Ailenizden sonra çocukluğunuzu, ergenliğinizi, gençliğinizi, genç erişkinliğinizi, hikaye geçmişinizi ayarlayabiliyorsunuz. Buradaki seçtiğiniz şıklar da karakterinizi doğrudan etkiliyor.

2005’te kurulan ve 2010’da çıkardığı Warband oyunuyla gönüllerimize taht kuran TaleWorlds Entertainment ekibinin yeni oyunu Bannerlord’u almak isterseniz oyunun Steam sayfası burada.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir