mix

Valkyrae, YouTube ile özel yayıncılık anlaşması imzaladı

100 Thieves’in popüler kadın içerek üreticisi Rachel “Valkyrae” Hofsetter, bugün YouTube’a özel bir yayıncılık anlaşması yaptığı için Twitch’ten ayrıldığını duyurdu.

Valkyrae’nin Twitch’ten Youtube’a bu geçişi ilk olarak Rod “Slasher” Breslau tarafından bildirilmişti. Ayrıca bir başka 100 Thieves içerik üreticisi olan Jack “CouRage” Dunlop, 4 Kasım 2019’da yine YouTube’a özel yayıncılık anlaşması imzalamıştı.

Slasher bu anlaşmanın Imane “Pokimane” Anys ve Jermy “Disguised Toast” Wang gibi diğer büyük yayıncılarla da çalışan United Talent Agency tarafından görüşüldüğünü söyledi. Disguised Toast 22 Kasım 2019’da Facebook Gaming için Twitch’ten ayrılmıştı.

Dün Valkyrae bir tanıtım videosu paylaşmıştı. Videoda, zeminde oturup konsolunda retro oyun oynayan bir kız gözüktükten sonra bugünün tarihini gösteriyordu ve ünlü yayıncı bugün resmi olarak YouTube’a geçişini “kariyerindeki sonraki adım için neden heyecanlı olduğunu açıkladığı” bir video paylaşarak duyurdu.

Valkyrae, ilk YouTube yayınını 820 bin aboneli kendi adını taşıyan kanalında onun için yeni ailesi olan YouTube adına kutlama yaparak 14 Ocak’ta gerçekleştirecek.

Twitch’te Fortnite yayınlarıyla tanınan yayıncı, 945 bin üstü takipçisiyle 1 milyon takipçiye hiç uzak değildi. 2019’da TwitchTracker’a göre yayın başına ortalama 2.300 izleyici sayısına ulaşmıştı. Valkyrae’nin YouTube’a bu geçişiyle birlikte Twitch’teki yaprak dökümü devam ediyor. Ağustos’ta Ninja’nın ve ardından Ekim’de Shroud’un Mixer’e geçmesiyle birlikte işler iyice kızışmıştı.

Bu hamlesiyle de YouTube bu yarıştan geri kalmak istemediğini gösteriyor. Hala canlı yayın paylaşımında sektörün en büyüğü Twitch olsa da en büyük rakipleri olan Facebook Gaming ve YouTube Gaming’den gelen bu hamleler karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir