VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi üçüncü Hafta Sonucunda Oluşan Puan Durumu mix VALORANT

VALORANT Challengers TR:Birlik Ligi 2023 Panorama #3

VALORANT Challengers Türkiye:Birlik Ligi Split 1 2023 sezonunun üçüncü haftası tamamlandı. Haftanın kazanan takımlarını, en göze çarpan oyuncuları ve istatistiklerini derlediğimiz yazımız sizlerle.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi üçüncü Hafta Sonucunda Oluşan Puan Durumu
VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi üçüncü Hafta Sonucunda Oluşan Puan Durumu

VALORANT Challengers TR: Birlik Ligi 1.Split 3.Haftaya Genel Bakış:

  • İkinci haftayı zirvede kapatan PAPARA SupperMassive, bu hafta Parla Esports karşısında oynadığı maçı kaybederek namağlup ünvanını kaybetti. Fakat bu mağlubiyet zirvedeki yerini değiştirmedi.

  • Zirve için PAPARA SupperMassive maçını bekleyen Fire Flux Esports‘da namağlup ünvanını bu hafta kaybeden bir başka takım. Thunderbolts Gaming karşısında oynadıkları kaotik maçta istediğini bulamayan Fire Flux, seriyi 2-1 kaybederek namağlup ünvanını kaybetti fakat sıralamadaki ikinciliğini korumayı başardı. SupperMassive’nde bu haftaki karşılaşmasını kaybetmesi averaj farkının açılmamasını sağladı.

  • PAPARA SupperMassive karşısında oynadığı maçta Elite’in +20’lik skor katkısına rağmen SuperMassive’i yenen Parla Esports ise sıralamada üçüncü sıraya yükseldi. (Geçen haftaki sıralaması dördüncüydü.)

  • Galatasaray Espor karşısında 2-0‘lık bir galibiyet alan Denizbank İstanbul Wildcats averaj ile kendini dördüncülüğe taşımayı başardı. IW 4.maçını oynamışken bir çok takım daha 4. maçını oynamadığı için IW’nin bu sıralamada uzun süre kalabilmesi olası gözükmüyor.

  • Bu haftanın süprizlerinden birisi olan Thunderbolts Gaming, Fire Flux karşısında oynadığı seriyi 2-1 kazandı fakat sıralaması geçen haftaya göre değişmedi. Bu haftayıda beşinci olarak kapattı.

  • VCT Birlik Ligi’ne iyi başlayan Fenerbahçe Espor‘un bu hafta yüzü gülmedi. Onlarla maça çıkana kadar ligde daha zafer ile tanışamamış olan Digital Athletics karşısında 2-1 kaybettiler ve sıralamada altıncı sıraya düştüler.

Play-off Potası dışında olanlar:


  • Büyük bir yatırım ile kapalı elemelerden lige çıkan Digital Athletics bu hafta ilk galibiyetini aldı. FB karşısında oynadıkları seriyi frag farkları atarak 2-0 kazandılar ve sıralamada yedinci sıraya yükseldiler.

  • Ligin davetli takımlarından olan ve yine büyük yatırım yapmış olan kulüplerden S2G Esports‘da bu hafta ilk galibiyetini alanlar arasında. Galakticos karşısında oynadıkları seriyi 2-0 kazandılar ve sıralamada sekizinci sıraya yükseldiler.

  • Kapalı elemelerdeki başarası ile lige çıkmış olan Galakticos,ilk haftaki güzel açılışından sonra toplamda 3 yaparak bu haftada mağlubiyet serisine devam etti. S2G karşısında oynadığı seriyi 2-0 kaybeden Galakticos, sıralamada dokuzuncu sıraya düştü.

  • Galatasaray Espor, VALORANT Challengers Türkiye:Birlik Ligi’nde galibiyet ile tanışamamış tek takımı olarak mağlubiyet serisine devam ediyor. Oyuncularında bu durumdan pek memnun olmadığı verdikleri mesajlar ve oynayışlarından belli oluyor. Galatasaray Espor bu hafta FF karşısında oynadığı maçtan da 2-0′lık mağlubiyet ile ayrıldı.
    Durumdan memnun olmayan Galatasaray taraftarları ise yeni transfer olan Celasun‘un maça çıkması gerektiğini, bir şeylerin değişebileceğini söylüyorlar.

PAPARA SupperMassive Liderliğine Devam Ediyor!

Bu hafta sadece bir maça çıkan ve o maçtada mağlubiyet alan Suppermassive liderliğini korumaya devam ediyor.
Bu hafta SupperMassive mağlubiyet alırken Fire Flux’ın galibiyet alması averaj farkının daralmasına sebep oldu. Gelinen noktada SuperMassive VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi Split 1’i birinci olarak bitirmek istiyorsa oynadığı serilerde harita verirken iki kez düşünmesi gerekiyor. Bu konu haricinde ligin son haftası olan yedinci haftada Fire Flux – SuperMassive maçı göreceğimizi de hatırlatmak gerekiyor.

Dördüncü haftaya geçiş:

Ligin play-off’lar hariç yedi hafta süreceği göz önüne alındığında ligin yarısının bittiğini söyleyebiliriz. Her takım Split 1 boyunca 9 maç oynayacağı ve çoktan 4 maçını harcamış olan takımların olduğuda ayrıca bir gerçek. Puan tablosunun şuanki durumuna bakıldığında bir takım oynayacağı serilerde mağlubiyet alsada serilerde en azından bir harita alırsa averaj sayesinde ortalama 3 galibiyet ile play-off potasının bir parçası olabiliyor. Play-off tartışmaları dördüncü olmasada beşinci haftadan itibaren hesaplanmaya başlayacaktır.

Rekabetin kızışması için Play-off potası dışı takımlar öncelikli olmak üzere Birlik Ligi‘nde mücadele eden tüm takımlara kalan haftalarda başarılar diliyoruz.

 

S2G Esports’un ilk galibiyeti sonrası Paura valorantleague_tr kanalında Röportaj verdi

Galatasaray mücadelesinin ardından verdiği röportajda VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi’nin sunucularından gelen sorulara cevap veren Paura takımın durumu ve hisleri hakkında açıklamalarda bulundu.

  • İlk galibiyetiniz sonrası evde hava nasıl ? Nasıl hissediyorsunuz ?

Evde hava iyi; ilk iki maçta iyiydi. Yeni kurulan bir takımız, antrenmanlarda neler yapabileceğimizi görüyoruz, kendi potansiyelimizi biliyoruz. İlk galibiyetimizi aldığımız için mutluyuz. Gelecek maçları sabırsızlıkla bekliyoruz.

  • Her harita için farklı kompozisyon hazırladığınızdan bahsettin, bu konuda nerdesiniz ?

Aslında hiç hazır değiliz. Siz şuanda Ascend oyunumuz sadece %5’ini falan gördünüz. İlk iki mağlubiyetten sonra antrenman maçlarında daha farklı bir strateji uygulama kararı aldık; normalde her haritaya aynı seviyede hazırlanırken bunun bizi geri ittiğini düşünmeye başladım. Çünkü takımın double peekleri, rotasyonları gibi şeylerinde oturması lazım.


Bu sefer daha önceki takımlarıma göre daha farklı bir strateji uygulayacağız çünkü öncekiler bu ligde işlemiyor; bizde daha farklısını yapıcaz. Hiç hazır değiliz ama hazırlanmak için çok fazla zamanımız var. Herkesin dediği gibi ilk splitin bizim için bir önemi yok asıl hedefimiz ikinci split olucak yinede hiçbir takıma yenilmek istemiyoruz.
Ama dediğim gibi hazırlık sürecimiz çok uzun sürecek.

 

VALORANT Birlik Ligi 2023 3.Hafta 1.Gün maç özetleri ve sonuçlarını burada bulabilirsiniz.

VALORANT Birlik Ligi 2023 3.Hafta 2.Gün maç özetleri ve sonuçlarını burada bulabilirsiniz.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 3.Hafta Sonuçları!

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir