Valve sızıntısı CS:GO ve TF2'yi etkileyebilir mix

Valve sızıntısı CS:GO ve TF2’yi etkileyebilir

CS:GO ve Team Fortress 2 için kullanılan kaynak kodları sızdırıldı ve internette yayımlandı. Peki bu durum ne anlama geliyor?

CS:GO ve Team Fortress oyuncuları için kötü bir haberimiz var. Her iki oyun için de 2017/2018 yıllarında kullanılan kaynak kodları sızdırıldı ve herkesin erişebileceği şekilde internette yayımlandı. Peki ne anlama geliyor?

Bu durum şu anda oynanan CS:GO formatının halihazırda sonuna gelindiğini işaret ediyor. Ya da en azından Valve, ilerleyen aylarda Source 2’yi açıklamak zorunda kalabilir. Peki bu durum neden kötü? Aslında sorunun yanıtı oldukça basit. Sızan kaynak kodları korsanlar ve hile geliştiricileri için oyun motoru hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalarını sağlayacak. Böylece hile geliştirmek daha kolay ve düşük maliyetli hale gelecek.

Hile geliştiricileri, bu güvenlik açığından yararlanacağı için önümüzdeki haftalarda daha fazla hileciyle karşılaşmanız pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Ayrıca bu pek de küçük bir sızıntı değil. Elbette oyunun sonunu getirmese de potansiyel olarak zarar verecek bir durum. Sızıntının nasıl olduğu bilinmiyor ancak önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı kesin!

Valve cephesindeki birkaç saatlik sessizliğin ardından, CS:GO’nun Twitter sayfasından yapılan bir açıklamayla oyuncuların kötü amaçlı yazılımlara karşı herhangi bir risk altında olmadığı belirtildi. Sızıntı hakkındaki söylentiler, sızan kodun kullanıcının rızası olmadan bilgisayarına erişim sağlayabilmesini de içeriyordu ancak Valve tarafından böyle bir durum olmadığı söylendi. Valve aynı zamanda durumun takipçisi olacağını ve şüpheli davranışların izini süreceğini de açıkladı.

CS:GO

CS:GO oyuncuları bu açıklamayla biraz olsun rahatlasa da Team Fortress 2 için durum hala belirsiz. Sızan kaynak kodu, oyunun aldığı son büyük güncellemeden parçalar içeriyor ve o zamandan beri de oyun güncelleme almadı. Topluluğa tavsiyemiz, güvenlik endişeleri giderilene kadar Team Fortess 2 oyunundan biraz olsun uzak kalmaya çalışmaları olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir