mix Oyun

Valve Tarafından Steam Deck 2 Açıklaması Geldi

Popüler oyun dağıtım platformu Steam’in arkasındaki şirket olan Valve, birçok hayranın şimdilik geçici olarak Steam Deck 2 olarak adlandırdığı Steam Deck’in bir sonraki versiyonu hakkında açıklamalar yaptı. Valve, Steam Deck’i 2022’nin başlarında ilk kez piyasaya sürdüğünden beri, gelecekte bir noktada donanımın yeni güncellemeleri yayınlayacağını söylemekten asla kaçınmadı. Bu yeni revizyonların hiçbiri yakın zamanda gelmeyecek gibi görünse de, platform üzerinde çalışan Valve çalışanları şimdi hayranların ne zaman yeni bir sürüm bekleyebilecekleri konusunda daha fazla bilgi verdi.

Valve tasarımcısı Lawrence Yang, Rock Paper Shotgun ile yaptığı yeni bir röportajda potansiyel bir Steam Deck 2 ‘nin ne zaman piyasaya sürülebileceğine dair kısaca tartıştı. Yang, Valve çalışanlarının gelecekte donanımda ne gibi iyileştirmeler yapılabileceğini şimdiden yakından izlediklerini belirtti. Bununla birlikte, bu iyileştirmelerin hiçbirinin önemli bir süre için mümkün olmayacağını, yani güç açısından önemli bir artışa sahip gerçek bir yeni nesil Deck birkaç yıl içinde çıkarılmayacağını söyledi.

Rock Paper Shotgun röportajında yer alan Dead Space Remake Steam Deck oynanış görseli

Steam Deck 2 Açıklamaları

Yang’ın yorumları, Steam Deck satın almak isteyenler için olumlu bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu yakın gelecekte yükseltilmiş bir model için tekrardan satın alınmak zorunda olunmadığı anlamına geliyor. Geçtiğimiz haftalarda bazı hayranlar, bu tür bir teknolojinin nispeten yakında kullanıma sunulabileceğine dair endişelerini dile getirmişti. Doğal olarak sistemin mevcut sürümünü satın almaları konusunda endişelere neden oldu. Steam Deck’in mevcut versiyonunun birkaç yıl içerisinde piyasada olmayacağını bilmek, bu endişeleri ortadan kaldıracaktır. Muhtemelen kararsız birçok kullanıcı cihazı satın almaya teşvik edecektir.

Özetle, Valve’ın potansiyel bir Steam Deck 2’nin geliştirilmesi konusundaki açıklığı, hayranlar için değerli bilgiler sağladığını söyleyebiliriz. Cihazın mevcut versiyonunun bir süre daha piyasada olacağını bilmek endişelerini ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Aynı zamanda kararsız birçok alıcıyı satın alma konusunda cesaretlendirecektir. Steam Deck’in önemli gelişmeler kaydetmesi biraz zaman alacak olsa da, Valve’ın platforma olan bağlılığının devam etmesi gelecekte heyecan verici gelişmeler vaat ediyor.

PlayStation Plus abonelerine özel mart ayında gelecek oyunlardan haberdar olmak ister misiniz? İncelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir