mix VALORANT

VCT LOCK//IN 2023 São Paulo’da BBL Bizi Gururlandırdı!

VCT LOCK//IN 2023 São Paulo tüm hızıyla devam ediyor. Tekli eleme sisteminde oynanan turnuvada dün son Champions’ın 3. numarası DRX temsilcimiz BBL ile karşılaştı. Temsilcimiz sergilediği performans ile bizleri gururlandırdı fakat Kore ekibine 2-1’lik skorla boyun eğdi.

Maç Öncesi

Maç öncesinde oyuncular ve koç ekibi davet edildiği sırada temsilcimizin koçu Berke “Vlad” Kantürk, ”PRAY FOR TÜRKİYE” yazılı tişörtle sahneye çıktı. Ayrıca maç öncesinde Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremden dolayı 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

VCT Lock in | BBL vs DRX | Vlad
VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Vlad
VCT: LOCK//IN São Paulo | BBL
VCT LOCK//IN 2023 São Paulo | BBL

 

Maç Anı

Best of 3 formatındaki maçta Kore temsilcisi DRX Pearl haritasını tercih etti. Temsilcimiz BBL ise Ascent tercihinde bulundu. Karar haritası ise Haven oldu. Seriye Pearl haritası ile başlanıldı.

1. Harita – Pearl – DRX Tercihi

Temsilcimiz BBL uzun soluklu çalıştıklarını daha Pearl’ün ajan seçim ekranında gösterdi. Pearl’ü bırakın profesyonel seviyede sıkça görmediğimiz Yoru takımımızın düelist rolü için QutionerX tarafından seçildi. Bunun sebebi kağıt üzerinde düşünüldüğünde Quti’nin Chamber + Operator performansını dolaylı yoldan geri getirmek olması olarak gözüksede haritada temsilcimizin oynadığı oyun operator’e çok bağlı kalan bir oyun değildi. DRX tarafında ise QutionerX’in attığı körleri yemelerine rağmen körken ışınlanma noktalarına yapılan atışların isabetli olması Yoru’yu bir nevi işlevsiz bıraktı. Şanssızlık denilebilir.

Haritanın açılış roundunda BBL’în yeni IGL’i SouhcNi’nin etkisi gördük. DRX, side’a dahi yerleşemeden BBL retake’e başladı ve roundu 2 ye 1’e getirdi. DRX Spike’ı dahi kuramadı fakat BBL’in double peeki tam atamaması ve üzerine RB’den gelen inanılmaz vuruşlarla DRX tabanca roundunu aldı ve üzerine de 5 roundluk bir seri ekleyerek durumu 6-0’a getirdi. Yedinci roundda ise temsilcimiz BBL, QutionerX’in 3 skorluk katkısıyla seriye dur demeyi bildi ve durumu 6-1’e getirdi. Sekizinci roundda da B’yi deneyen DRX, QutionerX’in 2, Turko’nun bir skor çıkardığı savunmayı delemedi ve roundu kaybetti. Dokuzuncu rounda QutionerX demek yeterli olucaktır. 4 skorluk performansıyla roundu takımına getirmeyi bildi ve maalesef bu haritada temsilcimiz BBL’in aldığı son harita oldu. DRX 7 roundluk bir seri ile haritayı 13-3 kapattı.

VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Pearl
VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Pearl

 

2. Harita – Ascent – BBL Tercihi

VCT Lock in DRX maçında 5v2 başlayan tabanca roundunu temsilcimiz BBL işleri zor yoldan yapmayı sevdiği için 1v1’e kadar gerileyip riske atmasına rağmen kazanmayı bildi ve üstüne de eklediği 3 round ile beraber haritayı 0-4 açmayı başardı. Beşinci roundda ise dikkatsiz bir execute deneyen temsilcimiz rakipten bir skor dahi çıkaramadan roundu ve momentumunu kaybetti. DRX bu roundun üzerine 7 round daha ekleyerek ilk yarıyı 8-4 kapatmayı başardı.

BBL ikinci tabanca roundunuda kolayca kazanmayı başardı ve ondan sonraki rounduda kazanarak durumu 8-6’ya getirdi. Sonraki round olan on beşinci roundu kaybetsekde Turko hayatta kalmayı başardı ve bir Operator’ü sonraki rounda saklamayı başardı. Bu operator QutionerX’e teslim edildi. On yedinci rounda geldiğimizdeyse bir Ascent klasiğini SouhcNi’den gördük. SouhcNi, Odin ile B’i savundu ve duvar arkasından skorlar çıkarmayı başardı. Bu olay Twitch chatinde Türk izleyiciler tarafından komik karşılanırken yabancı izleyicilerin biraz sinirli tepki vermelerine sebep oldu. DRX sonraki roundu midden oynadığı oyunla almayı başararak durumu 10-8’e getirdi. BBL cevap vermekte geç kalmadı ve 4 roundluk bir seriyle durumu 10-12‘ye getirmeyi başardı. DRX 11’nci roundunu alsada temsilcimiz haritayı kapatmayı bildi ve seride durum 1-1‘e geldi. Twitch chatinde bu anda bolca şaşkınlık bulunuyordu.

VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Ascent
VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Ascent

3. Harita – Haven – Karar haritası

Bu haritada temsilcimiz ilk yarıda maalesef varlık gösteremedi ve ilk yarı 11-1 şeklinde bitti. İkinci yarıya geçildiğinde ise molayla beraber tabanca roundu ve sonraki roundu kazanan temsilcimiz durumu 11-3’e getirdi. Silah roundunu kazanan DRX durumu 12-3’e getirerek harita sayısına ve maç sayısına ulaştı. Temsilcimiz 4 roundluk bir seriyle haritaya tutunsada DRX haritayı kapatmayı bildi ve BBL’in VCT LOCK IN hikayesi burada noktalandı.

VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Haven
VCT LOCK//IN 2023 | BBL vs DRX | Haven

 

Temsilcimiz BBL Esports’un IGL’i SouhcNi seri sonrasında hislerini Twitter üzerinden paylaştı:

Temsilcimizi eleyerek yoluna devam eden DRX ise ülkemizi ve Suriye’yi etkileyen depremi unutmadı ve galibiyet paylaşımlarının yazısında bağış linklerine yer verdi.

 

VCT Lock in hakkındaki diğer haberimiz: VCT LOCK//IN 2023 Bugün Başlıyor! BBL ve FUT Maçları Ne Zaman?

Merkezi Kahramanmaraş olan ve ülkemizin bir çok ilinde hissedilen 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileriz.

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir