Counter-Strike: Global Offensive mix

Vitality, ECS Sezon 7 şampiyonu oldu

Büyük çekişmelere sahne olan ECS Sezon 7 şampiyonu belli oldu. Oynanan her iki harita da Brezilya ekibi FURIA Esports‘u yenmeyi başaran Vitality, kupanın sahibi oldu.

ZywOo final serisine damgasını vurdu

Yaklaşık 2.5 ay süren ECS Sezon 7 normal sezonun ardından, en iyi 8 takımın yer aldığı ve $500,000 ödül havuzunun bulunduğu turnuvada zafere ulaşan taraf Fransız ekibi Vitality oldu. 4’er takımdan oluşan 2 grubun yer aldığı turnuvada, Grup A’dan NRG Esports ve FURIA Esports, Grup B’den ise North ve Vitality takımları yarı finallerde yer almayı başardı. Turnuvanın favorisi olarak görülen ve geçtiğimiz sezonun şampiyonu olan Astralis ise gruplarda oynadığı 3 maçın 2’sini kaybederek turnuvanın dışında kaldı.

Yarı finallerde NRG Esports’u 2-0 mağlup eden Vitality ve North’u 2-0 mağlup eden FURIA Esports büyük finalde karşı karşıya geldi. 3 maç üzerinden oynanan final serisi, Inferno haritası ile başladı. T  tarafında mücadele eden Brezilyalı ekip ilk yarıyı 8-7 önde kapadı. İkinci yarıda ise işler biraz değişti. İkinci yarıda muhteşem bir takım oyunuyla T tarafında mücadele eden Vitality, rakibine sadece 2 round kaybederek Inferno haritasını 16-9 önde kapadı ve seride 1-0 öne geçti. Alex”ALEX” McMeekin ve Mathieu “ZywOo” Herbaut ikilisi toplamda 45 öldürme skoru alarak galibiyette en büyük payı oynadılar.

Final serisi, Vitality’nin favori haritalarından biri olan Overpass’te devam etti. 1-0’ın avantajı ve moral desteğiyle daha agresif oynayan Fransız ekip, CT tarafında oynadığı ilk yarıyı 11-4 önde kapadı. FURIA Esports’un ikinci yarıdaki kötü oyununun ardından sonuç kaçınılmaz oldu. Vitality, haritayı 16-4 kazanarak durumu 2-0’a getirdi ve ECS Sezon 7 şampiyonu oldu. Final serisinin ikinci haritasında 25 öldürme skoru alan Mathieu “ZywOo” Herbaut ise zaferin en büyük mimarı oldu. 1.lik ödülü olan $225,000 Vitality’e giderken, FURIA Esports 2.lik ödülü olan $100,000 ile yetinmek zorunda kaldı.

Turnuvanın ardından FURIA Esports, HLTV sıralamasında MIBR takımını geçerek en iyi Brezilya takımı haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir