mix

Yeni oyun Supernova duyuruldu

League of Legends ve Starcraft bir araya gelse karşımıza nasıl bir oyun çıkar dersiniz?

Namco Bandai bize tam da bu sorunun yanıtı olabilecek nitelikte bir oyun duyurusu ile geliyor. Gerçek zamanlı stratejiyi MOBA türü ile birleştiren oyun Supernova yapım aşamasında. Sonuçta eminiz ki herkes bu alana yeni bir nefes getirecek ve ücretsiz; LoL, DOTA gibi bir oyuna daha göz atmak, öyle değil mi?

SN_003

Oyun mantığı verdiğimiz örneklerdeki, yani MOBA türü ile aynı: 5 vs 5 oyuncunun 3 koridora yayılarak karşı takımın üssünü ele geçirme çabasını konu alıyor. Supernova’yı baz alacak olur isek tabi terimler açısından bu yarışa savaş; şampiyon veya kahramanımıza da komutan adını veriyoruz. Peki Supernova’nın saydıklarımızdan başka halihazırdaki oyunlardan farkı var mı? Yanıt evet: Oyunda üretilen minyon dalgalarını ve bunların türlerini de kontrol eden biz olacağız. Namco Bandai’nin bu oyun ile yapmak istediği gerçek zamanlı strateji oyun türünü geleneksel koridor ittirmeye dayalı MOBA oyun türü ile birleştirmeye çalışmak. Minyon kasma, son vuruşu yapma, gibi özelliklere sahip olmakla birlikte, dükkandan eşya alır iken artık oyunun başından itibaren orada ilgilenmemiz gereken fazla bir şey daha var. Minyon dalgaları. Komutanımız her seviye atladığında yetenek geliştirmesi için puanlar elde eder ve de bunları harcar iken aynı zamanda minyon dalgaları için de geliştirme seçenekleri gözler önüne serilecek. Ayrıca League of Legends’daki sihirdar büyülerine denk bir özellik gibi görünen şu özelliğe sahip Supernova: Hesabınız seviye atladıkça timiniz ve askeri birlikleriniz için yeni özellikler açabileceksiniz. Yine League of Legends’daki rün sistemine benzer şekilde kıyafetlerinize düzenlenebilir aksesuarlar eklenebilecek ve gerçek para ile kostümler satın alınabilecek. Primal Game Studio ise bu konunun hassas konusu olan, gerçek parayla alınabilen eşya ve kostümler gibi şeylerin güçlendirmeye tabi tutulmayacağı üzerinde durdu.

SN_004-horz
Bunun dışında hikayeden bahsedecek olursak henüz fazla detaylandırılmamasına rağmen bildiğimiz, oyunda İnsanlar ve Cyborglar olmak üzere savaşan iki karşıt birlik bulunmakta.

n3bcszZfRD66-horz

 
Oyunun resmi trailer ve oynanış görüntüleri de içeren videoya aşağıdan; oyun sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sayfaya girip üç senedir geliştirilmekte ve alpha aşamasında olan oyunu deneme şansını da elde edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuD6URImaYM

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir