mix

YouTube 2019 reklam gelirleri açıklandı

Video paylaşım platformu YouTube, Google tarafından satın alınmasından beri reklam gelirleri açıklanmamıştı. Google, bu gizemi aydınlatmaya karar verdi ve 2019 reklam gelirleri açıklandı. Rapora göre, 2019’da YouTube’un reklamlardan elde ettiği gelir tamı tamına 15.5 Milyar dolar!

Google’ın YouTube’u satın almasının üzerinden 14 yıl geçti. 1.65 Milyar dolara satın alınmasının ardından platformum yüzünün tamamen değiştiğine şahit olmuştuk. Satın almanın üzerinden geçen bunca zaman sonra YouTube, Twitch ve Microsoft Mixer gibi alternatiflerine rakip olmaya devam ediyor.

Yeni açıklanan rakamlara göre, YouTube gelirleri hala artıyor gibi görünüyor. Geçen yılda elde edilen 15.5 milyar ABD doları gelir, Google’ın ana şirketinin toplam 162 milyar ABD doları gelirinin yaklaşık %10’unu oluşturuyor.

Bir önceki yılın detaylarını da paylaşan Alphabet, YouTube’un 2018 yılında 11 milyar dolar reklam geliri elde ettiğini de paylaştı. Kısacası YouTube reklam gelirlerini sadece 1 yıl içinde yüzde 36 oranında artırarak 15 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bu artış oranı, iki yıldan fazla süredir en düşük oran olarak kayda geçti. Ancak YouTube hızla büyürken, şirket, bulut teknolojileri alanında rakiplerinin gerisinde kaldı

Şirketin Google üzerinden elde ettiği reklam gelirleri ise yüzde 17 arttı ve 27.2 milyar dolara yaklaştı. Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, YouTube’un paralı üye sayısının ise 2 milyon civarında olduğunu söyledi. 2019 yılında YouTube’un reklamlardan elde ettiği 15 milyar dolardan fazla gelirin büyük kısmının içerik üreticisi kullanıcılarla paylaşıldığı da aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir