Hearthstone

2019 Hearthstone Dünya Şampiyonu Belli Oldu

 

Tayvan’da düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası’nı Norveçli oyuncu Casper ”Hunterace” Notto kazandı.

Norveçli oyuncu Hunterace finalde Alman rakibi Viper’ı 3-2’lik skorla yenerek Hearthstone’da yeni dünya şampiyonu oldu ve 1.lik ödülü olan 250 bin doları almaya hak kazandı.

Dünya Şampiyonası’nda C Grubu’nda yer alan Hunterace ilk maçında Amerikalı rakibi Ike karşısında 3-1’lik skorla galip geldi ve şampiyonaya galibiyetle başladı. İkinci maçında bir diğer Amerikalı rakibi Justsaiyan karşısında ise 3-1’lik skorla mağlup oldu. Kazananın çeyrek final oynayacağı karar maçında ise Polonyalı rakibi A83650 karşısında 3-2 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde D Grubu’nun lider bitiren Bloodyface ile eşleşen Hunterace bu seride fazla zorlanmadan 3-1 ile adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Yarı finalde bu kez rakip Asya’dan dolayısıyla ev sahibi olan SNJing oldu. Hunterace bu eşleşmede de fazla zorlanmadı ve finalde Viper’ın rakibi oldu.

Finalin ilk maçı büyük bir heyecana sahne oldu. Hunterace ilk maçta 1 cana kadar düştü ve maçı oradan çevirip seride 1-0 öne geçti. Viper pes etmeyerek 2. ve 4. maçları kazanarak seriyi 5. maça götürdü. Final serisinin son maçı da büyük heyecana sahne oldu. İki oyuncu da son kartına kadar oynadı ve maçın sonunda kazanan taraf Viper’ın Warlock’una karşı Hunterace’nin Shaman’ı oldu.

2019 yılıyla beraber 5. düzenlenen Hearthstone Dünya Şampiyonası’nı 3.kez bir Avrupalı oyuncu kazanmış oldu. Daha önce İsveç’ten Ostkaka ve Rusya’dan Pavel Dünya Şampiyonu olmayı başarmışlardı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir